Florin Salam, mărturisiri dureroase la 12 ani de la moartea Fănicăi:

Florin Salam este unul dintre cei mai mari artiști din țara noastră. Cântărețul de manele se bucură de mare succes și pare că are tot ce-și dorește, dar de 12 ani trăiește cu mare durere în suflet. De când Fănica a plecat din viața lui, artistul se luptă cu dorul ei zi de zi și nu s-a putut vindeca după pierderea femeii care i-a oferit doi copii.

Florin Salam a trecut prin cea mai grea experiență a vieții sale în urmă cu 12 ani, când soția sa a fost răpusă de o boală necruțătoare. Fănica avea pe atunci doar 27 de ani și a lăsat orfani doi copii, care și acum îi duc dorul mamei lor și suferă neîncetat, exact ca tatăl lor.

Florin Salam a mărturisit că moartea soției lui a venit ca un fulger pentru el și nu a știut cum să reacționeze în acele minute. Marele artist a trecut prin clipe de groază, simțea că viața nu mai are rost fără femeia vieții sale, dar a luptat doar de dragul copiilor lui.

Timp de o lună, manelistul nu a mai ieșit din casă, ci a stat și s-a gândit la ce se va alege de el, pentru că simțea că a pierdut tot și nu înțelegea de ce tocmai Fănica.

Iubirea îmi dă și viață, dar mi-o și ia. Eu de aia sufăr mult… Prima dată a fost atunci când am pierdut-o pe mama copiilor mei, pe Fănica. Atunci… nu știu dacă pot să descriu… mai ales când am auzit. Am crezut că am dispărut și eu.

 

Mă uitam pe un geam, vedeam situația și nu îmi venea să cred. Nu știam cum să prezint eu. Durerea era cum era. Nu știam ce să fac eu mă gândeam. Nici nu știam ce să hotărăsc, cum să fac. Am înnebunit. Am stat vreo lună și ceva închis într-o cameră”, a mărturisit Florin Salam în cadrul podcastului lui Damian Drăghici.

Nu le-a putut spune copiilor adevărul

În primă fază, manelistul nu le-a putut spune celor mici adevărul. El i-a făcut să creadă că mama lor a plecat pentru o perioadă, dar va reveni în viața lor, deși știa că nimic nu o mai poate întoarce. Deși apropiații ar fi vrut ca cei mici să apeleze la un specialist, Florin a vrut să fie el cel care le dă vestea.

Manelistul spune că ar fi dat orice să-i aibă alături pe Fănica, tatăl său și pe fratele răpus în urmă cu câteva luni de nemilosul virus al momentului. Artistul s-a întărit în timp, dar nu-i poate uita pe cei dragi.

„I-am mințit pe copii că mama lor este plecată în străinătate, să cumpere o mobilă. Iar atunci au vrut să cheme un psiholog ca să îi pregătească, dar nu am vrut. A trebuit să mă întăresc eu ca să pot să dezbat subiectul. Aș fi dat și la Fănica, și la Tata și la Nelu. La toți aș fi dat tot. Aș fi dormit în canale cu toți copiii mei, ne înveleam cu cartoane. Dădeam tot să-i am”, a mai spus manelistul.

laur