Fotbalistul de națională a fost găsit mort în ruine alături de fiul său! Decesul, confirmat de club

Printre victimele cutremurului din Turcia și Siria (sunt peste 4.300 de decese, conform ultimelor estimări) se numără și fostul fotbalist Nader Joukhadar, internațional sirian în vârstă de 45 de ani.

Moartea fostului atacant, triplu campion în Iordania, a fost confirmată de ultimul club la care a activat, ca antrenor principal, Salam Zgharta din Liban.

La naționala Siriei, Joukhadar a strâns 14 selecții și a marcat 9 goluri între 1995 și 1997.
Coloane de fum ies din clădirile distruse, în timp ce salvatorii se urcă pe structurile prăbuşite în căutarea supravieţuitorilor. În provincia Hatay a ajuns şi echipa de salvatori români.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 s-a produs în primele ore ale zilei de luni şi a provocat distrugeri masive în sudul Turciei şi în nordul Siriei. în timp ce bilanţul victimelor umane se ridică la mii de morţi şi peste 15.000 de răniţi.

Puternicul cutremur care a lovit luni sudul Turciei şi Siria vecină are un bilanţ devastator din cauza unei combinaţii de factori: momentul în care s-a declanşat, localizarea sa, o falie relativ liniştită timp de două secole, dar şi clădiri prost construite.

Potrivit corespondentului The Guardian, oamenii din provincia Hatay sunt tot mai nemulţumiţi de modul în care autorităţile le-au acordat ajutor imediat după cutremur. Turcii şi-au vărsat din ce în ce mai mult furia pe internet în legătură cu ceea ce au spus că a fost un răspuns de urgenţă neglijent în cea mai sudică provincie, Hatay, mulţi dintre ei plângându-se că eforturile de salvare nu au reuşit să ajungă în zonă, transmite news.ro.

laur