GABRIEL, UN POLIȚIST DIN ARGEȘ, DEVENIT EROU! A REZOLVAT CAZUL CUTREMURĂTOR AL UNEI COPILE: “CUVINTELE EI L-AU CUTREMURAT. A SUFERIT ÎN TĂCERE ȘI ÎN RUȘINE TIMP DE 3 ANI”

Gabriel, un polițist din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Omoruri din cadrul IPJ Argeș, a devenit eroul unei adolescente. La trei ani după ce a fost agresată de un monstru, ea a găsit puterea să povestească părinților chinurile la care a fost supusă. Fata și-a dorit ca agresorul să plătească pentru faptele sale și, totodată, ca nimeni să nu mai trăiască ceea ce a pățit, motiv pentru care a mers în fața agentului și a făcut mărturii sfâșietoare.
Gabriel, un polițist din Argeș, erou pentru o copilă de 13 ani
În prezent, violatorul adolescentei se află după gratii datorită profesionalismului și dăruirii față de semeni a lui Gabriel, angajat în cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Omoruri din cadrul IPJ Argeș. Astăzi, el a fost felicitat public de șefii săi, care au descris cazul cutremurător pe care l-a rezolvat. Potrivit informațiilor acestora, fetița de 13 ani a fost însoțită de tatăl ei când a făcut reclamația. Ofițerul nu va uita prea curând acea zi… copila tremura și era nedezlipită de părintele ei…
“După două minute de tăcere, fetița a început să povestească în lacrimi: «- S-a întâmplat acum trei ani, când eu aveam 10, mami și tati erau plecați din țară. A venit la mine în cameră și… de-abia acum am putut să spun ce am pățit. Îmi era foarte teamă. Și acum îmi este…». În cei peste 10 ani în anchete penale, Gabriel s-a confruntat cu cazuri foarte grele, inclusiv omoruri, cu situații dramatice.
Cuvintele fetiței însă l-au cutremurat. Era doar un copil, o mână de om care a suferit în tăcere și în rușine și care timp de trei ani nu a avut curaj să spună prin ce a trecut. Agresorul era un bărbat care lucra în curtea lor și care avea acces în casă. «- Sigur nu va recunoaște, a spus tatăl, a trecut prea mult timp, ne dăm și noi seama, dar omul ăsta chiar trebuie să plătească pentru ce a făcut! Vă rog mult să faceți ceva! Pentru noi și poate pentru alți copii…». «- Vă promit că voi face tot ce îmi stă în putință să-l găsim și să-l aducem în fața instanței!»”, începe postarea făcută de colegii agentului pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.
Polițistul Gabriel a pornit pe urmele agresorului copilei; i-a aflat toate obiceiurile, i-a cunoscut familia, cercul de prieteni, cu cine și cum interacționează în timpul liber și la serviciu. În plus, a descoperit în ce zi își lua salariul și viciile pe care își cheltuie banii.
“(…). Au urmat apoi discuții cu toate aceste persoane din anturajul bărbatului, pentru a-i afla vulnerabilitățile și a-i destabiliza «pilonii de încredere». A fost muncă de investigație făcută ca la carte. Analizele și expertizele de specialitate, realizate între timp, au strâns efectiv lațul în jurul suspectului. Deși la început acesta nu recunoștea nimic, susținând că este o minciună de-a fetei, confruntat cu probele care-l contraziceau complet, suspectul… și-a recunoscut fapta. Sutele de ore de muncă, fler și multă atenție pe care Gabriel le-a investit în acest caz au fost răsplătite, ieri, de către instanța de judecată: agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. «În fiecare moment al anchetei am avut în minte cuvintele fetiței și imaginea disperată a tatălui. Asta mi-a dat tăria de a nu renunța și de a nu evita nicio pistă. Iar satisfacția de a ști că l-am închis pe acest individ este enormă!!» – așa ne-a spus Gabriel când am vorbit despre caz. Îi simțeam îndârjirea și tremurul în voce.
Gabriel lucrează în cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Omoruri din cadrul IPJ Argeș. Probabil că va mai avea de rezolvat încă multe astfel de cazuri, însă știm că acesta îi va rămâne încă multă vreme în minte. Este, la rândul său, fericitul tată al unui băiețel de 5 ani pentru care își dorește o viață liniștită. Îl felicităm pentru seriozitatea cu care se implică în fiecare caz și pentru pasiunea pe care o aduce în munca de poliție!”, au mai transmis oficialii din cadrul MAI.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *