Gabriela Firea, anunț important pentru pensionari! Cine va primi cele mai mari majorări

Ministrul Gabriela Firea a confirmat faptul că pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie și a precizat că cele mai mari majorări vor fi simțite de către pensionarii cu venituri foarte mici.

Gabriela Firea, anunț de ultima oră pentru toți pensionarii

”Ne ținem de promisiune! Pensiile vor crește de la 1 ianuarie, iar cei mai mulți bani în plus îi vor primi pensionarii care au cele mai mici venituri. Partidul Social Democrat se ține de cuvânt.

PSD a reușit să convingă membrii coaliției de guvernare că modelul propus este cel mai bun în acest moment. Pensiile mici cresc cel mai mult. Veniturile a peste 3,2 milioane de pensionari vor fi mai mari din 2023.

Pensionarii care au acum pensii mai mici de 2.000 de lei vor avea creșteri cuprinse între 22% și 45% în anul 2023.

În primul rând, punctul de pensie se majorează cu 12,5% de la 1.586 de lei la 1.784 de lei. Toți pensionarii, adică aproape 4,8 milioane de persoane, vor primi acești bani în plus.

În plus, toți seniorii cu pensii sub 3.000 de lei vor primi un ajutor suplimentar astfel:

pensionarii care încasează până la 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, plătiți în două tranșe pe parcursul anului 2023.cei cu pensie între 1.501 și 2.000 de lei, vor primi în plus 800 de lei, în două tranșe.pentru pensionarii care încasează între 2.001 și 3.000 de lei, ajutorul plătit în două tranșe este 600 de lei.

Pentru pensionarii cu pensia până în 2.000 de lei, va fi oferit și un ajutor financiar de 1.400 de lei, în două tranșe, ca ajutor pentru plata facturilor la energie.

Nu renunțăm anul viitor la cardurile sociale în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pentru persoanele cu venituri până în 1.700 de lei.

Este o reușită importantă pentru multe familii din România, mai ales în aceste vremuri dificile când din cauza creșterii prețului la energie s-au scumpit toate produsele de bază, medicamentele și utilitățile, iar cei mai afectați sunt românii cu venituri mici.

PSD va continua lupta pentru pensionari, dar va avansa în Coaliție și propuneri pentru salariați, aceștia fiind cei care contribuie la dezvoltarea economică și la creșterea veniturilor bugetare”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială.

laur