GABRIELA FIREA VREA SĂ LANSEZE UN PROIECT CARE SĂ STIMULEZE OAMENII CARE POT DONA PLASMA. „VOM ADAUGĂ ȘI UN STIMULENT FINANCIAR ÎN CUANTUM DE 1.000 DE EURO”

Gabriela Firea a anunțat că pregătește un program de stimulare al donatorilor de plasmă. Proiectul presupune acordarea acestora tichete în valoare de 1.000 de euro și o să fie propus Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul își dorește să vină în sprijinul bolnavilor de coronavirus, care au nevoie de plasmă de la pacienții deja vindecați.

Pentru că numărul donatorilor este destul de mic, Gabriela Firea își dorește să îi motiveze pe cei care pot dona să îi ajute și pe alții. 

„Pacienții cu forme grave de Covid-19 au nevoie urgență de transfuzii cu plasmă de la pacienții vindecați, care au dezvoltat anticorpi.

Cei aproape 30.000 de pacienți trecuți prin infecția Sars-Cov-2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile.

Toate țările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieți.

S-au creat, deja, programe naționale pentru stimularea donării de plasmă. În România, din păcate, nu există un astfel de program concret.

Doar lamentările Ministerului Sănătății că pacienții vindecați nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30 000 vindecați)”, a scris Gabriela Firea, marți dimineață, pe pagina de Facebook.

Noul proiect al Gabrielei Firea

Pentru a rezolva deficitul de donatori, Gabriela Firea a venit cu un nou proiect, are să îi stimuleze pe cei vindecați să doneze. Acesta o să fie supus votului în ședința Consiliului General de joi. 

„În esență, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienți tratați să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuții, argumente umanitare. În plus, la acest efort vom adaugă și un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro, sub formă tichetelor de masă și/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar și alte produse necesare.

Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție.

Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege, pentru a salva cât mai multe vieți!”, a mai spus Gabriela Firea.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *