Goblenul Lucrat Manual, O Comoară La Casa Omului. Care Este Prețul Unui Goblen În România

Goblenurile reprezintă o activitate care, în funcție de dimensiunei acestuia, poate să necesite și luni de zile ca timp de lucru.

Fiind o muncă migăloasă, executată cu multă răbdare, prețurile goblenurilor sunt destul de ridicate, în special în țări europene ca Germania și Olanda. În România, prețurile diferă în funcție de dimensiune sau model.

Ce preț are un goblen?
Dacă în străinătate, prețul unui goblen poate ajunge la câteva zeci de mii de euro, în România, lucrurile nu stau la fel. În cazul în care acesta are o dimensiune impresionantă și multe culori, ceea ce, din start, presupune, sute de ore de muncă, atunci poate să aibă un preț care să depășească și suma de 3.000 de lei.

Și mileurile se vând scump
Dacă bunica ta încă mai croşetează sau mai are pe mobila din sufragerie mileuri te poţi considera norocos! Iată cât au ajuns acum să coste “macrameurile”

În anii ’80 – ’90 nu există casă în România care să nu aibă măcar un mileu pe care şedeau liniştite un bibelou sau o vază cu flori artificiale. Cu timpul, au dispărut complet şi au fost uitate prin cutii sau prin casele bunicilor care nu se îndură să le arunce. Şi bine au făcut pentru că pe site-urile cu anunţuri au apărut, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe oferte pentru mileuri. Ceea ce este cu adevărat interesant este că preţul unui astfel de obiect ajunge și la 400 de lei.

laur