Greseala pe care o poti fac toti soferii in trafic si care poate aduce o amenda de 2.900 de lei

Aruncarea resturilor menajere pe geamul masinii reprezinta o contraventie serioasa, fiind pedepsita de Codul Rutier cu sanctiuni destul de usturatoare pentru soferi.

Bunul simt este extrem de important pentru noi toti, insa, asa cum stim cu totii, unii mai uita cateodata ca traiesc intr-o lume civilizata. Bineinteles, bunul simt este la fel de important si pentru noi, soferii!

Fie ca vorbim despre bun simt in trafic sau fie ca ne referim la respectarea altor reguli de conduita, este important sa fim constienti ca unele lucrurile trebuie sa le facem atat pentru noi, cat si pentru cei din jurul nostru. Cu totii ne dorim sa traim intr-o tara normala, curata si civilizata … insa pentru asta este nevoie ca noi toti sa contribuim!

Astazi vrem sa vorbim despre o “greseala” banala pe care soferii fumatori o pot face in trafic, voit sau nu! Si ne referim aici la o greseala care este prevazuta de legislatia in vigoare si care iti poate aduce o amenda destul de usturatoare.

Ei bine, vrem sa va aducem in atentie ca soferii care sunt prinsi ca arunca resturile tigarilor pe strada se pot trezi trasi pe dreapta in cazul in care vor fi observati de un echipaj de politie. Cand o astfel de neregula este observata, ofiterii de la Brigada Rutiera pot acorda sanctiuni deloc mici!

Potrivit legislatiei in vigoare la acest moment, amenzile prevazute pentru aceasta contraventie sunt cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei.

Asa cum va spuneam si in randurile anterioare, desi vorbim despre o contraventie care poate fi considerata banala de multi soferi, amenzile nu sunt deloc mici! Mai mult decat atat, lasand la o parte aspectul financiar, o asemenea contraventie iti mai aduce si o amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte.

Ce alte fapte pot aduce amenzi pentru soferi?

Amenda pentru aruncarea chistoacelor de tigara pe carosabil se afla in clasa a IV-a de sanctiuni prevazute in Codul Rutier. Contraventia in cauza este similara cu cea aplicata soferilor auto care injura la volan sau care au un limbaj inadecvat cu politistii in momentul in care sunt opriti pentru verificari.

Regula nu este deloc una noua, aceasta fiind prevazuta in legislatie de multi ani. Atunci cand a fost introdusa pentru prima data, autoritatile au organizat o campanie de instiintare cu privire la aceasta lege. Intr-o prima faza, soferii care erau observati ca incalcau aceasta lege erau trasi pe dreapta si mustrati.

Insa acum amenzile despre care vorbeam in randurile anterioare sunt aplicate, ceea ce inseamna ca trebuie sa luati in serios acest aspect! In plus, asa cum spuneam si in debutul materialului, respectarea unei asemenea legi tine de bunul simt al fiecaruia.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *