GROAZNIC! Un tânăr din păcate stă de 12 ore cu mama moartă în casă. Motivul…

Caz uimitor în municipiul Vaslui, unde o familie îndurerată așteaptă de 12 ore ca un medic să constate decesul.

Cadavrul femeii zace în propria locuință, într-o cameră sigilată de poliție, pentru că se bănuiește că a murit din cauza COVID-19, rudelor acesteia le-a fost interzis să intre în camera respectivă.

Dr Dan Ungureanu, SAJ Vaslui ne-a spus că au fost solicitați pentru o pacientă de 51 de ani cu simptome nespectifice, au gasit-o în stop cardio-respirator, au fost făcute manevre de resuscitare și a fost declarat decesul. Medicul a anunțat politia pentru a finaliza investigația.

SAJ nu eliberează certificatul de deces.

 “Mama a aflat la începutul săptămânii că are COVID-19. A fost o zi la spital apoi s-a întors acasă, cu un tratament pe care trebuia să îl urmeze. Și ea, și o vecină de-a noastră au suferit atacuri de panică atunci când au aflat că testele au ieșit pozitive.

Vecinei noastre i-au făcut trei teste până să o confirme cu COVID-19, primul a ieșit negativ, al doilea neconcludent, abia al treilea a ieșit pozitiv. S-au întors acasă cu câte o sacoșă de medicamente.

Multe dintre acele medicamente erau puse în niște flacoane pe care nu scria nimic. Noi nu știm ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate. Sâmbătă noaptea, mama a decedat. Am sunat la 112, a venit un polițist care a sigilat camera cu mama înăuntru pentru că se bănuiește că a murit de COVID-19.

De 12 ore noi stăm cu mama moartă în casă, fără a putea intra la ea, să o vedem. Ni s-a spus că trebuie să așteptăm un medic de la Iași, ca el să decidă cauza morții.

E incredibil ce ni se întâmplă. Ne-au spus că dacă vom intra în cameră la ea, va trebui să stăm 14 zile în izolare.

Acum plângem pe lângă pereții casei, fără a o putea vedea pe mama. Ea zace într-o cameră sigilată, iar noi așteptăm medicul, care nu știm când va veni”, a declarat fiul femeii, conform vremeanoua.ro.

Poliția s-a deplasat la fața locului și nu a făcut nimic

”Polițistul ne-a spus că nu va mai veni niciun medic de la Iași, pentru că a sunat el medicul de familie, care va ajunge în jurul orei 10 în oraș. Ni s-a comunicat să ne ducem noi la cabinet la el, pentru a ridica certificatul de deces. Am solicitat să se facă autopsie, pentru a afla dacă mama a murit de COVID-19 sau din alte cauze, dar nu se poate.

Polițistul ne-a zis că trebuie să facem o solicitare scrisă către spitalul din Bârlad, pentru că acolo e centru COVID-19. Așadar, decesul mamei va fi constat de medicul de familie, din cabinetul lui. Încă o persoană decedată de COVID-19 bifată de autoritățile sanitare, despre care nimeni nu are certitudinea că a fost răpusă de acest virus.

Stăm cu mama moartă într-o cameră sigilată pentru că timp de 12 ore nu s-a găsit un medic care să completeze un certificat de deces, iar atunci când în sfârșit s-a găsit, nici măcar nu vine la fața locului, ci tot noi suntem trimiși la cabinet. Dacă asta nu e bătaie de joc, nu știu ce mai e”, a mai declarat fiul femeii decedate. 

laur