Guvernul României, decizie de ULTIMA ORĂ după cutremurul de 6,4 grade pe scara Richter

Într-o declarație făcută la Palatul Victoria, după ședința de Guvern, Florin Cîțu a precizat că valoarea ajutoarelor umanitare este de peste 640.000 de lei.
Ajutoarele trimise de România constau în containere de locuit, corturi, paturi, saltele, saci de dormit. Echipele de căutare-salvare ale DSU au fost pregătite să intervină în Croația, însă, potrivit premierului Florin Cîțu, nu a mai fost necesar.
„Aseară, autorităţile de la Zagreb au activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, ca urmare a cutremurului cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter. Guvernul îşi exprimă solidaritatea cu cetăţenii din Croaţia şi trimite, prin DSU, ajutoare umanitare în valoare de 640.600 lei”, a anunţat premierul.
Marți, în jurul orei 12:20, un cutremur puternic cu o magnitudine de 6,4 a lovit Croația. Epicentrul seismului a fost localizat în Petrinja, dar a fost resimțit în toată Croația. Cutremurul a avut loc la doar 46 de kilometrii de Zagreb. Localnicii sunt îngroziți de ceea ce au trăit și spun că și-au văzut locuințele cum se mișcau.
Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, pe Twitter, că România este pregătită să acorde ajutorul necesar Croației: „România este solidară Croației, ca urmare a cutremurelor care au lovit puternic țara. Gândurile noastre sunt la poporul croat și le dorim o recuperare rapidă celor afectați. I-am transmis lui Andrey Plenkovic că suntem pregătiți să oferim sprijinul necesar”.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *