IARNA ÎȘI FACE SIMȚITĂ PREZENȚA. MAI MULTE DRUMURI DIN ȚARĂ AU FOST ACOPERITE DE ZĂPADĂ

Iarna a început să își facă simțită prezența. Temperaturile din termometre au scăzut, iar mai multe drumuri din țară au fost acoperite de zăpadă. În județele Brașov, Sibiu, Harghita, Mureș și Covasna au fost înregistrate primele ninsori.

Meteorologii au anunţat încă de zilele trecute că iarna îşi va intra în drepturi la munte şi că ninsorile se vor intensifica de sâmbătă, lucru care s-a şi întâmplat. Mai mult, temperaturile vor scădea simţitor,

mai ales în partea de vest, centru și nord a țării. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Primele ninsori au fost înregistrate iar Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov anunţă că iarna a intrat oficial în drepturi.

Iarna și-a intrat oficial în drepturi! Utilajele DRDP Brașov acționat în toate județele din centrul țării, în special în zonele montane unde s-a depus un strat consistent de zăpadă. În această dimineață pe

drumurile naționale și autostrăzi au intervenit 73 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare și s-au răspândit 222 de tone de material antiderapant”, este anunţul făcut de Direcția Regionala de Drumuri și Poduri Brașov pe pagina de Facebook.

Drumuri acoperite de zăpadă

În Brașov drumurile au fost acoperite de zăpadă, așa că au fost scoase utilajele pentru a răspândi material antiderapant, la fel s-a întâmplat și în județele vecine.

„Este vorba de: DN 7C Km 130+000 – 134+000 Balea (Sibiu), zăpada frământata 1-2 cm; în rest, umed în jud. Brașov, Sibiu, Harghita și este parțial umed în Mureș și Covasna.

DRDP Braşov a acționat cu 14 autoutilaje și s-au răspândit 56 de tone de material antiderapant, în intervalul orar 12:00 – 17:00.

SDN Braşov a acționat cu 6 autoutilaje și s-au răspândit 22 tone material antiderapant pe: DN 1; DN 11 si DN 73. SDN Sibiu a acționat cu 1 autoutilaj și s-au răspândit 4 tone sare pe DN 7C.

Secția Autostrăzi Sibiu a acționat cu 4 autoutilaje și s-au răspândit 16 tone sare pe: A1 și A3. SDN Sfântu Gheorghe a acționat cu 3 autoutilaje și s-au răspândit 14 tone sare pe: DN 10; DN 12 si DN 13E.

Ninge mărunt în jud. Brașov, la Predeal, în jud. Sibiu la Bâlea Cascadă, Saliște si în jud. Covasna la Întorsura Buzăului. Vântul bate cu 30 – 40 km/h in jud. Covasna, in rest slab”, transmite DRPD Braşov.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.