În ce condiții s-ar putea reveni la starea de urgență! Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut anunțul momentului

Nelu Tătaru a făcut anunțul mult așteptat de români: revenim sau nu la starea de urgență și în ce condiții, dată fiind creșterea alarmantă a noilor cazuri de coronavirus din România? Ministrul Sănătății a explicat cum s-ar putea ajunge la impunerea unor noi măsuri de restricție în țară.

Starea de urgență de bate la ușă, iar condițiile prin care acest lucru ar fi posibil nu sunt greu de „îndeplinit”, având în vedere cifrele din ultimele zile, reprezentând noile cazuri de infectare. Nelu Tătaru a declarat că revenirea la starea de urgență va fi iminentă doar la momentul în care vor fi raportate 10.000 de cazuri noi într-un interval de 3-4 zile, la nivelul întregii Românii.

„În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat Tătaru.

În ce condiții s-ar putea reveni la starea de urgență

Mai mult, ministrul Sănătății nu consideră că țara noastră a depășit primul val al pandemiei. Potrivit lui Nelu Tătaru, revenirea la starea de urgență se va datora nerespectării măsurilor de protecție impuse de autorități. Tot din cauza acestei nerespectări, s-ar putea ajunge la o transmitere comunitară și la crearea de noi focare.

„De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. Odată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni”.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *