Incendiu de proporții la Balș! În jur de 30 de persoane au 

Tot mai multe tragedii au loc la noi în țară. Zi de zi aflăm că lucruri tragice se întâmplă în România, iar astăzi primi vestea tristă că un bloc de locuințe a ars în Balș. Aproximativ 30 de persoane au fost afectate de incendiul izbucnit în această seară.

Locuitorii blocului s-au intoxicat

Un incendiu de proporții a izbucnit în urmă cu puțin timp la un bloc din Balș. În urma tragicului eveniment, 25 de persoane au fost evacuate de ajutoarele care au venit la fața locului, dar alte patru s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale și transportate de urgență la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Se pare că incendiul a pornit de la o garsonieră, unde se aflau mai multe materiale textile. Locuitorii blocului s-au panicat când au simțit miros de fum și au alertat imediat autoritățile, apelând numărul unic de urgență 112. Mai multe echipaje de salvare s-au deplasat la fața locului în scurt timp.

Au fost evacuate 25 de persoane din bloc, iar opt dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. Patru persoane au fost intoxicate cu fum și au fost transportate de urgență la Camera de Primiri Urgențe de la Spitalul Balș, unde au beneficiat de îngrijirile medicale necesare.

„Incendiul s-a manifestat la o garsonieră aflată la etajul unu, cu degajare mare de fum. Nu au fost afectate de incendiu alte garsoniere. Au fost evacuate 25 de persoane, opt dintre acestea au fost asistate medical. Dintre cele opt persoane, patru au fost transportate la CU Balş”, a transmis Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Din fericire, doar garsoniera respectivă a fost afectată de flăcări și niciun alt apartament nu a mai suferit pagube. Incendiul a fost lichidat de pompieri la scurt timp după ce aceștia au ajuns la fața locului, iar flăcările nu s-au extins și la restul blocurilor.

laur