Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Doi pacienți au murit, iar alți 20 au fost evacuați

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Joi dimineața s-a produs un incendiu puternic la spitalul suport-COVID Movila din Ploiești. În urma acestuia, doi pacienți au murit, iar o infirmiera care era pe salonul unde a izbucnit incendiul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Doi pacienți au murit, iar alți 20 au fost evacuați

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Un incendiu puternic la izbucnit în jurul orei 4 dimineața la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Două persoane au murit, iar alte 20 au fost evacuate, fiind declanșat Planul Roșu de Intervenție. Conform primelor informații, incendiul a izbucnit la parterul unității medicale, iar la fața locului au ajuns șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcere și 20 de ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Două persoane, în vârstă de 74 și 75 de ani au decedat, iar alte 20 au fost evacuate din unitatea medicală de pe secția de COVID-19.

Incendiul ar fi pornit de la instalația de oxigen la care erau conectați cei doi pacienți care au murit. De asemenea, o asistentă care a încercat să-i ajute pe pacienți a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.”Ploiești, Spitalul suport covid Movila – incendiu produs într-un salon de la parterul clădirii, se manifestă pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cu degajări de fum. Din primele informații, 2 persoane sunt decedate, iar alți 20 de pacienți au fost evacuați. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple”, transmit autoritățile.

15 pacienți care se aflau în secția exterioară au fost transferați la UPU a Spitalului Județean Ploiești, pentru a fi evacuați. Infirmiera care era în salonul respectiv a fost transferată la Spitalul Floreasca. Raed Arafat a declarat că asistenta ar fi încercat să mute un pat din salon pentru a băga un aparat în priză. Acesta a declarat că a observat că extinctoarele din zona afectată au fost folosite, fapt care arată că infirmiera ar fi putut să încerce să le folosească. „Există o singură problemă, cu încălzirea, dar vor lucra acum instalatorii pentru a rezolva problema şi a reda drumul încălzirii”, a precizat Arafat

laur