Incendiu la Spitalul Elena Doamna din Iași. Pompierii au intervenit cu

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incediu izbucnit la capela Spitalului Clinic de Obstretică și Ginecologie Elena Doamna din Iași. Focul a pornit de la o lumânare, în cursul zilei de sâmbătă, 8 octombrie.

Incendiu la capela Spitalului Elena Doamna din Iași

Pompierii ieșeni au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă și au lichidat focul în foarte scurt timp de la momentul în care s-a dat alarma. Se pare că incendiul a pornit de la o lumânare din capela spitalului.

Din fericire, potrivit autorităților ieșene, nu au fost victime și nici pagube materiale nu s-au înregistrat.

Panica, însă, a fost mare în rândul angajaților spitalului, pe fondul tragediilor care s-au întâmplat în ultima vreme în instituțiile spitalicești din țară

Capela Nașterea Maici Domnului se află în cadrul Spitalului de Obstretică și Ginecologie Elena Doamna din Iași. În 2017, Slujba de Liturghie din această capelă a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Spitalul Elena Doamna este un spital clinic universitar de specialitate Obstetrică-Ginecologie care deservește întreaga populație din zona Moldovei. Spitalul oferă servicii medicale spitalicești continue și de zi, precum și consultații de specialitate prin cabinetele din ambulatoriu.

Tot mai multe tragedii în spitalele românești

Un astfel de incident cum a fost la capela Spitalului Elena Doamna din Iași se poate transforma oricând într-o tragedie și e lesne de înțeles de unde apare panica. În mai puțin de doi ani, în țara noastră au avut loc două incendii devastatoare care au răpit vieți într-un mod cumplit.

Primul incendiu a fost la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde au murit mai mulți  pacienți aflați pe secția de Terapie Intensivă, iar un medic a suferit arsuri grave pe cea mai mare suprafață a corpului. Al doilea mare incendiu a avut loc pe 1 octombrie 2021 la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, tot pe secția de Terapie Intensivă. Șapte oameni și-au pierdut viața.

laur