Înșelăciune de proporții, pe Facebook. Au fost deja afectate 500.000 de persoane

O înșelăciune de proporții care circulă pe Facebook ar fi afectat deja aproximativ 500.000 de persoane, afirmă experții în securitate online.

De fapt, este o campanie de phishing derivată din varianta care a făcut deja milioane de victime până acum, respectiv atacul „Ești tu, cumva?” care implică primirea unui mesaj de la o persoană, care poate fi și cunoscută de persoana-țintă. Mesajul constă într-un filmuleț, în care atacatorul susține că ar apărea victima, arată publicația „The Sun”
Este, de fapt, un virus, prin care se încearcă exploatarea calculatorului sau telefonului victimei cu scopul de obține informații personale sensibile, inclusiv acces la conturile bancare, avertizează experții în crima organizată online, potrivit sursei citate.
Mesajul de phishing poate fi trimis chiar de pe calculatorul sau telefonul unui prieten virtual, fără ca acesta să bănuiască, pentru că are deja dispozitivul infectat.

Dacă ținta va da click pe linkul cu așa-zisul video trimis, va fi redirecționată pe o serie de site-uri, sfârșind prin a-și infecta dispozitivul cu malware.
Amenințarea din prezent, considerată cel puțin la fel de periculoasă, a fost investigată de experții de la Cybernews.
Experții în securitate online cred că un hacker ar putea să determine locația unei persoane, dispozitivul pe care îl folosește și sistemul de operare de pe dispozitiv. Pe baza acestor date, va adapta tipul de malware folosit, care în final va infecta dispozitivul și va duce la scurgerea de informații sensibile.
Victimele ajung chiar la o pagină de phishing care imită Facebook, unde li se vor se vor solicita date personale.
Potrivit CyberNews, atacurile au început în ianuarie 2020 și au vizat în special utilizatorii din Germania. Până acum ar fi fost afectate 480.000 de persoane.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *