Intra Bucurestiul in carantina? Raed Arafat a facut anuntul

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a declarat ca in acest moment nu se ia in calcul carantinarea Bucurestiului si ca se incearca evitarea acestui lucru, intrucat ar avea un „impact major”.

Raed Arafat a fost cintrebat luni, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, daca autoritatile romane iau in calcul sa introduca masura de carantinare in cazul Capitalei, avand in vedere ca rata de incidenta se apropie de 10 la mia de locuitori

Nu s-a pus problema Capitalei sa intre in carantina. Si ati vazut, se iau masuri, sunt masurile de 3 la mie, de 6 la mie, de 7,5 la mie, dar se evita totusi carantinarea unei capitale, care ar avea un impact major. La acest moment acest lucru nu s-a discutat”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Intrebat care ar fi pragul de la care s-ar putea ajunge la masura carantinei in Bucuresti, seful DSU a spus: „Nu dau praguri, pentru ca stiti ca e un calcul mai complex care se face cu INSP-ul, asa ca ramane sa vedem care vor fi datele si monitorizarea, dar se evita carantinarea Capitalei. Nu am carantinat-o nici altadata, doar ca noi speram ca oamenii totusi sa respecte, cu totii sa respectam masurile care se recomanda, ca sa reusim sa controlam situatia”.

laur