Ioana Dichiseanu și Simona Florescu, omagiu adus marelui actor. Ce au aruncat în mormântul lui Ion Dichiseanu

Ioana Dichiseanu și Simona Florescu i-au adus un ultim omagiu marelui actor Ion Dichiseanu care a fost înmormântat sâmbătă, 22 mai. Fiica marelui actor și fosta soție au fost devastate de durere și nu și-au putut controla lacrimile în momentul în care sicriul acestuia a fost coborât în mormânt.

Vizibil afectate de pierderea suferită, cele două s-au apropiat de locul de veci, ținând două obiecte în mână pe care le-au aruncat în mormânt.

Ioana Dichiseanu și Simona Florescu, omagiu pentru Ion Dichiseanu

Îmbrăcate în pantaloni, bluze și încălțăminte de culoare neagră, cele două femei și-au completat ținuta cu câte un sacou alb. Nimic însă din toate acestea nu au fost pur întâmplătoare. Vestimentația marelui actor a fost și ea una mai atipică pentru o înmormântare.

Este vorba de un sacou, camașă, pantaloni și chiar pantofi, toate de culoare albă. Ținuta casual a fost una din preferatele lui Ion Dichiseanu, un actor recunoscut pentru faptul că avea foarte mult stil.

Apropiații și-au dorit ca aceasta să fie ultima imagine cu care să rămână în minte despre marele actor. De asemenea, și sicriul în care se va odihni veșnic este tot alb.

Odată coborât în groapă, cele două s-au apropiat plângând de locul de veci al maestrului, iar la un moment dat și-au dat eșarfele colorate jos de la gât și le-au aruncat în mormântul lui Ion Dichiseanu.

Acest gest nu a fost unul întâmplător. Cele două eșarfe aveau combinațiile de culori preferate de marele actor. Mai apoi ambele au aruncat câte un pumn de pâmânt, conform datinilor creștine.

 Ioana Dichiseanu le-a adresat câteva cuvinte celor care au participal la slujba de înmormântare și care l-au consus pe tatăl ei pe ultimul drum. „Vă mulțumesc că ați fost alături de el! E tot ce pot spune”, au fost cuvintele Ioanei Dichiseanu.

Ion Dichiseanu a murit pe 20 mai

Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai după ce s-a infectat cu o bacterie periculoasă care i-a cauzat o pneumonie bilaterală extrem de gravă.  Maestrul a stat internat la Spitalul Floreasca  din Capitală, unde a primit îngrijiri medicale timp de mai multe luni.

Cu toate că dădea semne să își revină, bacteria agresivă l-a omorât în cele din urmă.

„Tata, ultima oară când am vorbit cu el, mi-a spus că vrea să vină cât mai repede acasă. Recuperarea depinde și de el, dar trebuie să mai avem răbdare, nu știm cât va trebui să mai așteptăm. Oricum, e mai bine acum”, a spus Ioana Dichiseanu la acel moment.

Ioana Dichiseanu și Simona Florescu i-au adus un ultim omagiu marelui actor care a murit pe 20 mai.

laur