Iohannis anunță noile restricții! Circulația, interzisă pe timpul nopții

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri ale momentului, după ce astăzi a convocat o ședință specială. Astfel, s-au stabilit astăzi noile măsuri pentru perioada următoare, având în vedere că situația de la noi din țară este din ce în ce mai dificilă și tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc sau pierd lupta cu viața.

Restricții noi în România

Președintele Klaus Iohannis a ieșit public astăzi șia vorbit despre noile restricții care vor intra în vigoare în doar câteva zile. Astfel, președintele a spus că Guvernul are în pregătire mai multe restricții pentru persoanele care încă nu s-au imunizat, în speranța că va scădea numărul de infectări din țara noastră. Iohannis a subliniat faptul că urmează o mulțime de restricții pentru cei care nu s-au vaccinat până acum.

Astfel, vor fi impuse din nou restricții pe timp de noapte pentru cei care nu pot face dovada că s-au vaccinat. În plus, vom avea nevoie de certificat verde și în majoritatea activităților zilnice, lucru care va fi clarificat de către Guvern cel mai târziu vineri.

Președintele a adăugat că acoperirea nasului și a gurii va fi obligatorie peste tot, pentru a preveni răspândirea virusului. Astfel, masca redevine obligatorie atât în interior, cât și în exterior, începând de luni, atât pentru cei vaccinați, cât și pentru cei nevaccinați. Până acum, masca era obligatorie doar în interior și în zonele unde se formau aglomerații, stații, mijloc de transport în comun.

De asemenea, președintele anunță că școlile din toată țara se închid de luni. Deși elevii mici aveau deja vacanță de luni, timp de o săptămână, se pare că acum toți școlarii vor sta acasă. Riscul de infectare este extrem de crescut și în școli, având în vedere că încă mai există elevi și cadre medicale nevaccinate, motiv pentru care autoritățile s-au gândit să ia măsuri.

laur