Iohannis, mesaj important pentru români de ziua Armatei. Ce ne îndeamnă președintele: „Trebuie să dovedim că suntem solidari și

Astăzi, 25 octombrie, este o zi extrem de importantă pentru români. Pe lângă faptul că de astăzi au intrat în vigoare noile restricții dure pentru nevaccinați, tot astăzi sărbătorim Armata Română. Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a ținut să ne transmită un mesaj important și a subliniat încrederea pe care s-a bazat Armata Română în rândul populației în ultima vreme.

Iohannis, despre meritele Armatei

Cu ocazia ceremoniei dedicată Zilei Armatei, care a fost organizată la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-al Doilea Război Mondial din București și la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, luni, 25 octombrie, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj important pentru toți românii.

Președintele le-a mulțumit tuturor reprezentanților armatei pentru faptul că și-au îndeplinit datoria față de țară și au adus-o la nivelul de acum și o protejează cum știu ei mai bine, dând dovadă de profesionalism. Iohannis a amintit și de misiunea din Afganistan, cea mai îndelungată, complexă și importantă operație desfășurată de armata României în afara teritoriului național, după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Evoluția țării spre un stat modern și sigur, așa cum este în prezent, este strâns legată de Armata României. Profesionalismul și dăruirea dovedite de militari în teatrele de operație au contribuit la parcursul nostru euro-atlantic și european și la întărirea parteneriatului strategic solid pe care îl avem cu SUA. (…) Datorită armatei, România își întărește statutul de furnizor de securitate pe flancul estic al alianței NATO”, a declarat șeful statului, în discursul său.

Președintele Klaus Iohannis a scos în evidență faptul că românii mereu au avut așteptări mari de la cei care ne reprezintă țara, mai ales acum, în aceste momente grele, când ne confruntăm cu criza sanitară de proporții ce pare să nu se mai sfârșesc.

În final, Klaus Iohannis a felicitat toți luptătorii acestei țări și a mulțumit Armatei pentru implicarea în depășirea crizei sanitare și i-a rugat pe români să fie responsabili, să respecte restricțiile în vigoare și să facă tot posibilul pentru a ajuta în acest proces.

La ceremonie a fost prezent și premierul desemnat Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, precum și prim-ministrul demis Florin Cîțu. Este pentru prima dată când apar în această ipostază.

laur