KLAUS IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL. CÂND SE REDESCHID ȘCOLILE: „O CONCLUZIE EXTREM DE IMPORTANTĂ”

Klaus Iohannis a făcut un anunț de ultim moment. Este anunțul pe care toți românii îl așteptau! Președintele României a spus când anume se vor redeschide școlile.

Astăzi, președintele Klaus Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe premierul Florin Cîțu, pe miniștrii Educației, Sănătății și pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), pentru a discuta despre oportunitatea deschiderii școlilor în semestrul II, pe 8 februarie.

În urma ședinței, președintele României a afirmat că majoritatea școlilor s-ar putea redeschide din semestrul 2, adică începând cu data de 8 februarie.

Anunțul pe care toți românii l-au așteptat
Klaus Iohannis a mărturisit că, cel mai probabil, începând din semestrul al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide. Acest aspect ține, desigur, de modul în care evoluează pandemia de coronavirus de la noi din țară.

Pot să vă comunic că am ajuns în unanimititate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână, majoritatea şcolilor se vor redeschide” a spus Klaus Iohannis.

„Se va ţine cont de evoluţia pandemiei din fiecare localitate. Cele din scenariul verde se vor redeschide fizic, copiii merg la şcoală. În localităţile din scenariul galben lucrurile se schimbă. Merg în continuare la şcoală copiii de grădiniţă, cei din clasele 1-4 şi cei din clasele terminale, adică a 8-a şi a 12-a. Şcolile din scenariul roşu vor merge la şcoală doar copiii de grădiniţă şi cei din ciclul primar” a mai completat președintele.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *