Klaus Iohannis, despre strategia de vaccinare: “Vom intra imediat după Crăciun…”

Conform declarațiilor Președintelui României, Klaus Iohannis, “dacă ne vaccinăm, până în vară putem scăpa de pandemie”.

In articol:
Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare
Valeriu Gheorghiță, despre etapele de vaccinare
Klaus Iohannis face noi dezvăluiri cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19 care va începe în curând și în România. Președintele spune că vor exista mai multe tipuri de vaccin.

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare
Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul pe social media! În trei-patru luni se va putea vaccina populația generală, deoarece în prima fază a campaniei vor fi vaccinați cei care lucrează în spitale și clinici private, dar și personalul esențial.

“Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul esențial, iar în martie – aprilie populația generală. Vaccinarea este voluntară, dar o recomand tuturor, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile! Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou. Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!”, a scris Klaus Iohannis pe contul de socializare.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 vor ajunge în România în perioada 26-31 decembrie 2020, imediat ce vaccinul va primi avizul Agenției Europene a Medicamentului.

Valeriu Gheorghiță, despre etapele de vaccinare
“Este o facilitate pregătită să primească vaccinurile, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera autorizarea condiţionată de punere pe piaţă. Din ceea ce noi ştim la momentul actual, pe 26 decembrie va fi livrată prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze, doze care, ulterior, vor fi distribuite către spitalele de linia unu, spitalele care au intrat în prima linie împotriva COVID-19 în această pandemie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Conform celor spuse de Valeriu Gheorghiță, a doua zi după ce vaccinul va ajunge în România, va fi distribuit către două spitale din București dar și către opt spitale din toată țara.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *