Klaus Iohannis, mesaj neașteptat de ultim moment

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj video de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului: Bătaia nu e ruptă din rai, spune șeful statului

Klaus Iohannis: Bătaia nu e ruptă din rai
Iohannis: “Dezvoltarea nu poate fi durabilă dacă nu investim în educație”
Președintele Klaus Iohannis este extrem de activ în perioada premergătoare alegerilor parlamentare din 6 decembrie, la fel cum a fost și în campania electorală pentru alegerile locale. Chiar dacă nu transmite întotdeauna mesaje politice explicite, Iohannis încearcă să pună umărul prin autoritatea sa la victoria PNL în alegeri și înlocuirea majorității PSD din Parlament, cum însuși președintele a declarat în repetate rânduri.

Klaus Iohannis: Bătaia nu e ruptă din rai
Bătaia nu e ruptă din rai, a afirmat vineri președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului în care a avertizat că „protejarea copiilor trebuie să se regăsească și în sălile de judecată”.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, după întâlnirea pe care a avut-o vineri cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și a Consiliului Tinerilor Instituționalizați cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.

Stigmatizarea, discriminarea și abuzurile, din păcate, sunt probleme reale care nu pot fi sub nicio formă tolerate. 16.000 de copii sunt actual victime ale abuzurilor, neglijării. Avem obligația să conștientizăm traumele la care sunt supuși. Bătaia nu e ruptă din rai În ultima vreme, societatea civilă cooperează îndeaproape cu autoritățile, reușind să aducă vocea celor vulnerabili mai aproape de decidenți. Fiecare copil trebuie protejat”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: “Dezvoltarea nu poate fi durabilă dacă nu investim în educație”
Klaus Iohannis a precizat că temele abordate azi cu cele două asociații au vizat accesul copiilor aflați în protecție socială la diverse servicii, cum este sănătatea, dar și susținerea pentru o viață independentă.

“Dezvoltarea noastră ca societate nu poate fi durabilă dacă nu investim în educație și în protejarea drepturilor copiilor și tinerilor. Aceasta trebuie să fie abordarea și în ceea ce privește asigurarea unei finanțări consistente. Protejarea copiilor trebuie să se regăsească și în sălile de judecată”, a precizat Klaus Iohannis.

Astăzi, în mod simbolic, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru, parte a campaniei UNICEF România, pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *