Klaus Iohannis, o nouă declaraţie după incendiul din Piatra Neamț. ”Doamne ferește”

Preşedintele Klaus Iohannis a dat o nouă declarație după incendiul care a avut loc la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Şeful statului a făcut declaraţii la ieşirea din biserică, unde a fost să se roage pentru victimele care şi-au pierdut viaţa în incendiu.

Reacţia preşedintelui

Preşedinele Klaus Iohannis s-a ruat pentru sufletele victielor care au murit în incendiul care a avut loc la Spitalul Judeean din Piatra Neamţ. Şeful statului, întrebat dacă s-ar putea repeta o astfel de tragedie, a răspuns că momentan ese important ca specialiştii să identifice care este cauza izbucnirii incendiului în secţia ATI şi încercarea prevenirii unei astfel de tragedii şi pe viitor.

„Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică! Este foarte important

acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident,

acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România„, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului, întrebat de un jurnalist despre posiilitatea ca un astfel de eveniment să se repete pe viitor, a declarat că îşi doreşte ca asfel de evenimente să nu mai aibă loc pe viitor.

”Doamne ferește! Dar cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află exact mersul lucrurilor și este clar că trebuie trase învățămintele de aici, pentru a preveni astfel de accidente în alte părți”, a spus şeful statului.

Medicii atrag atenția asupra secțiilor ATI

Medicii atrag atenția asupra secțiilor de Terapie Intensivă, care sunt suprasolicitate. Mai mult, cadrele medicale vorbesc și depsre aparatura din secțiile ATI și au mărturisit că astfel de tragedii pot avea loc frecvent.

Șeful statului a vorbit despre cât de greu încercat este sistemul de sănătate în această perioadă și cum este gestionată pandemia de cadrele medicale.

Da, din păcate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară și,

cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcționează așa cum trebuie pentru a preveni incidente similare. Vă mulțumesc”, a conchis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă seara, un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor din incendiul care a avut loc la secția ATI de la Piatra Neamț. Șeful statului s-a declarat ,,profund îndurerat” de tragicul eveniment care s-a petrecut în unitatea medicală. Iohannis a dat asigurări că este alături de toți cei care sunt afectați de acest accident.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers de urgență la locul incidentului.

„Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”, a transmis președintele Klaus Iohannis în mesajul postat pe Facebook. scrie redactia.ro

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *