Klaus Iohannis, pus să își dea masca jos în secția de votare

Președintele Klaus Iohannis a votat pentru alegerile parlamentare, duminică dimineața, după ora 9:00,

la Liceul Jean Monnet din București. Șeful statului a fost pus să își dea masca jos pentru a fi identificat.

Klaus Iohannis, pus să își dea masca jos

Președintele Klaus Iohannis a mers la vot, duminică dimineața, puțin după ora 9. Înainte de a intra în cabina de vot, Klaus Iohannis a trecut pe la operatorul de tabletă din secție, cu cartea de identitate.

În acel moment, președintele a fost pus să își coboare pentru câteva secunde masca pentru a putea fi identificat conform cu buletinul.

„Iohannis Klaus Werner. Acum, să vă dați jos masca. Sunteți Klaus Iohannis, președintele României”, a spus reprezentanta secției de votare care i-a cerut președintelui să își dea masca jos.

„Asta e bine sau nu e așa de bine?”, a răspuns, amuzat, președintele României.

„Depinde din ce punct de vedere privești”, a fost răspunsul femeii.

Președintele Klaus Iohannis s-a prezentat la alegerile parlamentare 2020 și a făcut mai multe declarații după ce și-a manifestat votul cu privire la constituirea Parlamentului.

”Avem șansa aș zice eu chiar istorică de a alege un Parlament mai bun, care realmente se ocupă de problemele românilor și care face legi bune pentru România. E extrem de important să mergem la vot. Alegerile realmente se ocupă de problemele românilor și un Parlament care face

legi bune pentru România. E extrem de important să mergem la vot. Alegerile nu se câștigă în sondaje, se câștigă la urne. Fiecare vot contează. Dragi români, azi e foarte important, vă rog mergeți la vot”, a declarat șeful statului după ce a votat.

Șeful statului a îndemnat populația, în ultimele apariții, să meargă la vot. În timpul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni,

Iohannis a declarat că votul este cel mai puternic instrument pe care cetățeanul îl are la îndemână și a îndemnat populația să îl folosească cu înțelepciune.

”Votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemna cetățeanului. Folosiți cu înțelepciune această putere uriașă pentru că miza este de o importanță covârșitoare. Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, dar și la modul cum va arăta pandemia mâine”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

Ce scor au obținut partidele politice

Conform primelor rezultate parțiale, PSD a obținut cele mai multe voturi, după numărarea a 95% dintre voturi. Rezultatele PNL și USR au fost sub așteptări.

În diaspora, 29,09% dintre români au votat USR PLUS. Pe al doilea loc, în diaspora, se numără Alianța pentru Unirea Românilor,

AUR, care a obținut 26,51% dintre voturi, în urma numărării a 58% dintre voturi. Poziția a treia este ocupată de PNL, care a reușit să obțină 25,52% dintre voturile românilor din străinătate.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *