Klaus Iohannis și soția sa, reclamați la Poliție. „Toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii”. Ce s-a întâmplat

Nu este o glumă! Este cât se poate de real. Președintele României și soția sa au fost reclamați la Poliție de un cetățean din Sibiu. Iată care este motivul și ce mesaj a transmis sibianul.

Klaus și Carmen Iohannis, reclamați la Poliție

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au fost reclamați la Poliție. Cel care a făcut reclamația este chiar un bărbat din Sibiu. Acesta a depus plângerea la Ministerul Afacerilor de Interne. Încadrul plângerii a declarat că, pe data de 10 octombrie, Președintele României și soția lui au participat la redeschiderea Catedralei Evanghelice. dar niciunul dintre ei purta masca de protecție COVID-19.

În acea zi, aceste măsuri de protecție erau obligatorii deoarece rata de infectare ajunsese la 8,5 la mie. Sibianul care a fost la Poliție susține că legea trebuie să fie aplicată tuturor oamenilor, indiferent de funcția pe care o ocupă.

Conform Constituţiei României, toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii. Ştiam de cazul doamnei Turcan, am văzut ce repede Poliţia Sibiu s-a autosesizat şi, dacă am văzut că se întârzie cu sancţiunea preşedintelui într-un caz similar, am reacţionat.

Am trimis sesizarea întâi la MAI care a direcţionat-o către Poliţia Bucureşti şi de acolo a ajuns la Sibiu. În biserică am văzut ulterior că a purtat mască, când a ieșit nu a mai purtat mască.”, a declarat Cristian Dan, cel care a făcut reclamația.

Ce declara Klaus Iohannis despre restricții

„Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. În vestul. Europei, unde oamenii s-au vaccinat, pandemia nu mai are efect. La noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă. Dacă vă vaccinați, scăpați de boală.

Până când vă convingeți să vă vaccinați, e nevoie de restricții. Începând de luni e vacanță școlară pentru două săptămâni. Începând de luni, masca devine obligatorie peste tot, și la școală, și la cinematograf, și pe stradă. Vor fi restricții începând de luni, guvernul va stabili măsurile. Va fi restricționată noaptea, excepție făcând cei vaccinați. La majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde.„, a spus Klaus Iohannis.

laur