La 12 ani, gâtul ei e blocat la 90 de grade. Cum a ajuns să trăiască așa micuța Afsheen și de ce nu poate fi operată

La 12 ani, Afsheen, din Tharkarpar, Pakistan, trebuie să trăiască cu o condiție rară – gâtul ei e blocat la 90 de grade.

Când avea doar 1 an, Afsheen a suferit un accident ce i-a schimbat viața pentru totdeauna. Ea a căzut din brațele surorii sale și s-a lovit.

Pentru că familia ei nu a avut bani să o ducă la doctor atunci când a avut loc accidentul, Afsheen suferă și azi din cauza accidentului ce a avut loc atunci când era mică.

Afsheen are gâtul blocat la 90 de grade și nu se poate opera

”E diferită față de ceilalți copii,” a declarat fratele ei, Yaqoob, într-un mini-documentar realizat de canalul YouTube Truly. ”Gâtul ei e blocat la un unghi de 90 de grade. Era foarte mică atunci când a avut loc accidentul. Nu și-l amintește.”

Când Afsheen avea 12 luni, a căzut din poala surorii mai mari și s-a accidentat,” a continuat Yaqoob. ”Am dus-o la un homeopat, care i-a sucit gâtul lui Afsheen.”

Accidentul suferit i-a schimbat viața lui Afsheen, ce încă are probleme cu gâtul la 12 ani. Pentru că părinții ei nu și-au permis să meargă la doctor cu ea, gâtul fetiței a rămas blocat la un unghi de 90 de grade.

”Gâtul ei e răsucit, așa că tot ce vede e răsucit,” a continuat Yaqoob. ”Are disconfort în gât și probleme cu mersul. Îi e greu și să stea jos și să doarmă.”

Din cauza condiției sale, Afsheen are nevoie de ajutorul familiei pentru activități zilnice, precum spălatul și îmbrăcatul.

Când familia ei a reușit în sfârșit să o ducă la doctor, părinților li s-a spus că șansele de supraviețuire pentru corectarea problemelor de la nivelul gâtului ar fi de doar 50%.

Doctorii din orașul nostru spun că Afsheen poate fi vindecată în siguranță într-o țară străină,” a continuat Yaqoob. ”Nu există tratament specializat aici. Dacă ar fi operată local, s-ar putea ca intervenția să nu fie făcută corect. Ar putea să moară în timpul ei.”

Familia lui Afsheen speră să strângă îndeajuns de mulți bani încât să o poată trimite în afara țării, pentru a avea parte de tratament din partea unui specialist.

”Oamenii se uită des ls Afsheen și se întreabă care e condiția ei,” a declarat Jameelan, mama lui Afsheen. ”Le spun că așa s-a născut.”

”Vreau să le spun oamenilor să nu se holbeze sau să reacționeze într-un mod negativ. E ca orice alt copil normal. Ne supără când se uită lumea la ea,” a continuat Yaqoob.

Condiția lui Afsheen e dureroasă dar ea e tot timpul fericită, se joacă cu alți copii și se joacă cu telefonul ei mobil și-și face selfie-uri,” a continuat el. ”Afsheen e talentată, are propriul canal YouTube unde își încarcă video-urile. Afsheen iubește YouTube. S-a și împrietenit cu cineva prin platformă, care a văzut interesele lui Afsheen și i-a trimis păpuși. Acum Afsheen se joacă cu ele.”

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *