Legătura dintre Cornelia Catanga și familia Ceaușescu. „Nicușor ne …

Cornelia Catanga este nostalgică după vremurile de altă dată. Cântăreața de muzică lăutărească și fostul ei șoț au fost artiști cu renume, în Perioada Comunistă, ba chiar au avut legături strânse cu familia Ceaușescu.

Cornelia Catanga, nostalgică după vremurile de odinioară.
Artistei nu îi merge deloc bine în pandemie.
Ce legătură a avut cântăreața cu liderii Comuniști.
De la o vreme, ghinioanele parcă se țin lanț de Cornelia Catanga. Pandemia de coronavirus i-a dat complet planurile peste cap. Artista a rămas fără bani din lipsa evenimentelor la care să cânte, iar veștile rele nu se opresc aici. După 33 de ani de căsnicie, artista a suferit o despărțire de șoțul ei.

Ceea ce i-a rămas, în ziua de astăzi și nimeni nu îi poate lua, sunt amintirile din vremurile bune, în care era sufletul petrecerilor, iar grija banilor lipsea cu desăvârșire.

„Păi, nu era chef fără mine. Am debutat cântând la acordeon. M-a luat sub aripa ei ocrotitoare solista Romica Puceanu. Cu ea am trecut și prin multe aventuri. În 1984, după un spectacol susținut la Sala Polivalentă, a venit Miliția, mi-au pus cătușele și m-au băgat într-un Jeep, cu geamuri fumurii. Pe mama nu au lăsat-o cu mine. O seară am stat la secție, a venit Romica Puceanu să mă ia de acolo. Eram acuzată că am cântat piese cu versuri obraznice și că spectatorii au aruncat cu bani pe scenă, însă eu nu am luat nici un leu. Au măturat banii, i-au pus pe făraș, și i-au împărțit lăutarii, între ei. Erau cam 7.000 de lei”, a povestit Cornelia,

Cântările Corneliei Catanga pentru familia Ceaușescu

Artista nu doar că era populară la petreceri și evenimente obișnuite, ci chiar a devenit preferata familiei Ceaușescu. Fratele liderului Comunist, Ion Ceaușescu a îndrăgit-o atât de mult oe artistă, încât i-a botezat copilul.

„Pentru Nicolae Ceaușescu n-am prea cântat, ci pentru Ion, fratele lui Nicolae, și pentru Nicu Ceaușescu, fiul lui. Ion îmi știa toate versurile, de pe rost, dacă te încurcai te completa el, îi plăcea piesa ‘Aseară fusei la bal și m-a furat un țigan!’, nici nu mai știu toate versurile, era o piesă la modă p-atunci, fiecare solist avea versurile lui. Pe Ion Ceaușescu l-am ales ca naș pentru fiul nostru, Alexandru e botezat de el. Ion Ceaușescu a murit anul acesta, din păcate nu am ajuns la înmormântare, din cauza pandemiei.”, a mai povestit artista, pentru sursa citată.

De asemenea, Cornelia Catanga își amintește că și Nicușor, fiul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu, îi aprecia foarte mult, pe ea și pe soțul ei, ca artiști.

„Nicușor ne plăcea enorm ca artiști, și pe mine și pe soțul meu, Aurel Pădureanu, a zis să stăm pe lângă el, la petreceri, îi cântam piese de inimă albastră. Pe atunci, Nicușor era îndrăgostit de Jeanina Matei, superba solistă, venea cu ea, apoi ea s-a mutat în Italia, i-a despărțit Elena Ceaușescu, n-o suporta că era foarte frumoasă. El însă o sorbea din priviri, stăteau cuminți și asistau la petrecere.”, își amintește cântăreața.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *