Lista actualizata a tarilor care impun noi restrictii romanilor

Din cauza pandemiei si a numarului tot mai mare de cazuri noi aparute in ultimul timp, romanilor le este interzis accesul in tot mai multe tari. Momentan 20 de tari au stabilit restictii in contextul pandemiei de COVID-19.

Tarile care au interzis sau au restrictionat deja accesul romanilor sunt Cipru, Danemarca, Austria, Bosnia si Hertegovina,

Letonia, Lituania, Malta, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Islanda, Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Norvegia.

Ungaria a luat noi decizii duminica, acestea vor fi aplicate incepand de miercuri pentru toti oamenii care vin din zona “galbena” sau zona “rosie”. Cei care intra pe teritoriul Ungariei vor fi supusi unor teste la granita.

Din zona“rosie” fac parte, momentan, Albania, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord si Ucraina.

Bulgaria, Suedia, Portugalia si Romania fac parte din zona “galbena”. Toate fiind state  menbre ale Uniunii Europene. Aici intrand si Marea Britanie.

Cei care vin din aceste tari trebuie sa intre in carantina 14 zile, iar daca vor sa iese din tara trebuie sa faca doua teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Restrictii impuse de Austria- Cetatenii romani vor putea intra in Austria doar daca prezinta un certificat medical, in limba engleza sau germana, de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile, in absenta acestuia urmand sa intre in carantina 14 zile. Autoizolarea nu se va aplica daca roamanii doar tranziteaza Austria sau daca transporta marfuri.

Restrictii impuse de Grecia- Romanii care merg in Grecia in aceasta perioada trebuie sa completeze, un formular elecronic cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea calatoriei, iar din 15 iulie, intrarea in tara se va face in baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, tradus in limba engleza, plus formularul electronic.

Pentru intarrea in Cipru, romanii pot intra doar daca prezinta un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore.

Restrictii si in statele baltice- Cetatenii romani care intra in Estonia sau Letonia sunt obligati la masura autoizolarii timp de 14 zile.

Lituania a luat masuri mai drastice in ceea ce priveste accesul romanilor. Incepand cu 13 iulie accestul este interzis.

In ceea ce priveste Finlanda, accesul romanilor este complet interzis si este interzis tranzitul catre alte destinatii din afara tarii. Exceptia fac cei care au permis de rezidenta, sunt angajati in baza unui contract de munca, viziteaza o ruda de gradul I sau studiaza la o institutie de invatamant de acolo. Malta a interzis de asemenea accesul pe teritoriul sau a cetatenilor romani.

Danemarca permite intrarea romanilor cu conditia ca acestia sa dovedeasca faptul ca au o rezervare de cel putin 6 nopti la o unitate de cazare, care sa contina toate numele celor care au rezervat si perioada rezervata.

Pentru intrarea in aceste tari, romanii trebuie sa intre in izolare

Irlanda impune cetatenilor romani 14 zile de carantina.

Olanda recomanda, de asemenea, auto izolarea pentru 14 zile.

Slovacia impune autoizolare si efectuarea unui test molecular pentru COVID-19, dupa a 5-a zi, iar daca testul este negativ, isi pot continua sejurul. Romanii pot tranzita insa teritoriul acestei tari, cu conditia ca deplasarea sa aiba loc fara oprire, in decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul acesteia.

Slovenia aplica si ea masura izolarii pentru 14 zile, iar tranzitul cetatenilor romani spre tara de rezidenta nu este restrictionat, cu conditia parasirii teritoriului sloven in cel mult 12 ore.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *