Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata. Ce se intampla cu romanii care vin din Italia

In contextul pandemiei, Guvernul a actualizat lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care se intorc din aceste tari trebuie sa intre in izolare14 zile.

De asemenea, de pe lista tarilor cu risc epidemiologic a fost scoasa Italia. Astfel, cei care se intorc in tara de sarbatori nu mai sunt obligati sa stea in carantina sau izolare. Autoritatile anunta ca masura se aplica imediat.

Pe lista au fost adaugate mai multe state, printre care Olanda, Cipru, Turcia sau Republica Moldova.

A fost acualizata Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotararii nr. 60 din 17.12.2020 privind aprobarea listei tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea si stabilirea unor masuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru in contextul pandemiei de COVID-19.

Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotararii nr. 60 din 17.12.2020 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

ZONA GALBENA (carantina la domiciliu/locatia declarata pentru 14 zile): Serbia, Georgia, Croatia, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey , Curaçao, Suedia, Ungaria, Panama, Elvetia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceza, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, R. Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia, Iordania.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *