Lovitură pentru artiștii români din partea Guvernului Trebuie să dea banii înapoi!

Persoanele care nu și-au putut desfășura activitățile profesionale, în contextul pandemiei, au primit un ajutor financiar de 4.072 de lei. în curând vor fi nevoiți să înapoieze statului român mare parte din aceștia.

In articol:
Artiștii independenți, ruinați de statul român
Se anunță proteste de proporții
În curând, însă, vor fi nevoiți să înapoieze statului român mare parte din aceștia.

O nouă lovitură de proporții se abate asupra artiștilor independenți din România, după ce pandemia le-a luat dreptul de a profesa, lăsându-i fără sursă de venit.

Aceștia vor fi nevoiți să înapoieze statului 41,5% din indemnizația primită în starea de urgență.

Artiștii independenți, ruinați de statul român
Guvernul anunța încă din luna martie a anului 2020 că ajutorul de stat va fi impozitat, astfel că artiștii care își desfășoară activitatea ca persoane fizice sau persoane fizice autorizate vor fi datori statului cu impozitul CAS și CASS.

Taxele și impozitele datorate totalizează 41,5% din valoarea indemnizației brute și trebuie achitate până în luna martie a acestui an.
Ministrul Muncii a anunțat încă din luna martie a anului trecut că artiștii independenți și freelancerii vor primi această indemnizație, condiționați fiind de returnarea taxelor și impozitelor aferente.

Anunțul a stârnit sute de reacții în rândul artiștilor independenți, aceștia fiind hotărâți să ia atitudine.Artistul Marius Mihalache a declarat în exclusivitate luni, la Antena 3, că pandemia le-a afectat veniturile ,,nu în proporție de 40%, nici de 20% sau 60%, ci de 100%”, acest ajutor oferit de Guvern reprezentând singura sursă de venit.
Marius Mihalache solicită în continuare sprijinul statului pentru artiștii independenți, având în vedere faptul că aceștia nu își pot relua activitatea imediat după ridicarea restricțiilor, întrucât pregătirea spectacolelor necesită o perioadă de cel puțin un an.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *