Lovitură pentru șoferi!

Scumpiri majore ale RCA pentru unii șoferi! Se modifică sistemul bonus-malus.

Astfel, șoferii care provoacă accidente soldate cu vătămări corporale sau cu decese vor fi penalizați mai dur, ceea ce va duce la o creștere uriașă a prețului RCA, arată un proiect de normă lansat în dezbatere publică de ASF.

Actualmente, pentru fiecare eveniment soldat cu rănirea sau decesul uneia sau mai multor persoane, șoferii sunt penalizați cu majorarea primei de asigurare cu două clase bonus-malus pentru fiecare eveniment, scrie Adevărul.ro,

Potrivit modificărilor, prima de asigurare se va majora CU PATRU CLASE pentru fiecare accident soldat cu vătămări corporale sau decese!

Polița RCA va crește cu 40% pentru acești șoferi.

Sistemul bonus-malus favorizează șoferii disciplinați și îi sancționează pe cei nedisciplinați. Sistemul include 8 clase de bonus (B) şi 8 de malus (M). Şoferii care nu au provocat niciun accident în anul anterior încheierii asigurării primesc două clase bonus, ceea ce le aduce o reducere a preţului la reînnoirea poliţei RCA. În schimb, petru şoferii care au fost implicaţi în evenimente rutiere în anul anterior fiecare daună aduce retrogrdarea cu două clase de malus şi, în mod evident, scumpirea poliţei RCA. Reducerea maximă (bonusul) de care un asigurat poate beneficia este de 50%, în timp ce penalizarea maximă (malusul) care poate fi aplicată este de 180%. La stabilirea unui malus contează data plăţii daunei şi nu data producerii acesteia sau persoana care a condus vehiculul. Clasa B0 este atribuită unui asigurat nou, fără istoric de daune, precizează aceeași sursă.

Apare și un ajutor digital și anume posibilitatea de a completa formularul de „constarea amiabilă de accident” printr-o aplicație electronică agreată în comun de către asiguratorii RCA.

Totodată, legea clarifică și condițiile în care contractele RCA pot rămâne valabile în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Iohannis a promulgat legea! Mașinile parcate pe trotuar sau pe spații verzi vor putea fi ridicate
Klaus Iohannis a promulgat noua lege care permite autorităților să ridice mașinile parcate pe trotuare, spații verzi, zone pietonale.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.