Ludovic Orban anunță schimbări importante în învățământ: ”Este un proiect de căpătâi al Guvernului”

Atenție profesori și elevi! Premierul țării, Ludovic Orban, anunță schimbări importante în învățământul liceal. Un nou proiect se află pe masa Guvernului.

Ludovic Orban anunță reintroducerea învățământul tehnic.
Premierul vrea ca România să aibă oameni cu meserii la bază.
În pandemie, când toate școlile la nivel național sunt închise, iar elevii fac cursuri online, cum pot și care pot, căci nu toți dispun de internet ori o tabletă sau un telefon, Ludovic Orban a anunțat noi schimbări la nivelul învățământului liceal.

Nu, nu este vorba despre reducerea materiilor sau introducerea altora, ci despre reîntoarcerea în timp și punerea din nou în practică a profilelor de meserii. Astfel, premierul susține că în Guvern se lucrează la un nou proiect ce vizează ca liceenii să își poată alege dacă urmează sau nu un profil tehnic și profesional. Prin urmarea unei astfel de ramuri educaționale, premierul susține că tinerii își pot găsi mai repede un loc în câmpul muncii. Unul mai bine plătit și care să îi ajute să avanseze.

Ludovic Orban proprune reînființarea învățământului tehnic

Obiectivul nostru este şi acela de a aduce sistemul de educaţie din România la situaţia care exista în urmă cu 15-20 de ani. Din păcate, în urmă cu aproximativ 15 ani de zile, a fost pus pe butuci învăţământul tehnic şi profesional. Trebuie să refacem acest învăţământ tehnic şi profesional, meseria e brăţară de aur. Un om care parcurge un liceu tehnologic, o şcoală profesională, dobândeşte o meserie şi îşi poate găsi un loc de muncă bine plătit. De asemenea, poate să evolueze ulterior în carieră”, a declarat Ludovic Orban, scrie news.ro.

Mai mult decât atât, pe lângă această schimbare și la nivelul universităților tehnice se vrea creșterea numărului de locuri. Totul în concordanță cu obiectivele economice şi cu cererile pieţei muncii.

„Refacerea învăţământului tehnic, profesional, este un proiect de căpătâi al Guvernului pe care îl conduc. De asemenea, creşterea locurilor în facultăţile tehnice reprezintă un alt obiectiv şi dimensionarea cifrei de şcolarizare în concordanţă cu obiectivele economice şi cu cererile pieţei muncii pe care le avem”, a mai adăugat premierul.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.