Marea Britanie renunță la toate restricțiile. Urmează și România? Raed Arafat a făcut anunțul

Marea Britanie va renunța la toate măsurile impuse pentru a stopa pandemia de coronavirus. Însă, nu putem spune că același lucru se va întâmpla și în România, atât secretarul de stat Raed Arafat, cât și președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, au explicat că între țara noastră și Marea Britanie este o mare diferență.

În cadrul unei conferințe de presă, Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță au explicat că între România și Marea Britanie există o mare diferență: englezii au o populație vulnerabilă vaccinată în proporție de peste 90%, în timp ce românii au 85% din populația vulnerabilă nevaccinată, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit stirileprotv.ro, cei doi oficiali au fost întrebați dacă restricțiile din România vor fi ridicate așa cum se întâmplă în alte țări europene, în condițiile în care se discută de o formă mai ușoară a coronavirus.
”Putem vorbi, dar nu la acest moment. La acest moment rămânem foarte precauți, foarte atenți, monitorizăm. Nu credem că am ajuns la vârf, să știm care este impactul, deci la acest moment nu.

Țările care au trecut la aceste măsuri au avut deja un vârf care a fost de sute de mii de cazuri, au început să scadă, deci este altă fază a lor. Așteptăm să vedem cum evoluează mai departe. Nimeni nu poate să fie 100% sigur, dar cert, nu se pune problema ridicării măsurilor, care oricum în România sunt mai permisive decât în unele țări care au avut și lokdown-uri și închideri totale și așa mai departe ”, a precizat Raed Arafat.

laur