MESAJUL DE CRĂCIUN AL PATRIARHULUI DANIEL PENTRU CREDINCIOȘI: „POPORUL ROMÂN ESTE ÎNDOLIAT ȘI ÎNTRISTAT”

Liderul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj tuturor creștinilor cu ocazia sărbătorii

Nașterii Domnului. Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe credincioși să se roage la Dumnezeu în aceste momente grele.

„Poporul român este îndoliat și întristat. E nevoie de multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare”, spune Patriarhul

Daniel care îi îndeamnă pe toți românii să nu cadă în păcatul deznădăjduirii, chiar dacă vremurile pe care le trăim nu sunt din cele mai bune.

Confruntată cu pandemia Covid-19, „omenirea traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea”, admite liderul BOR, și tocmai de aceea este nevoie de „multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească”.

Iată mesajul Patriarhului Daniel transmis tuturor creștinilor:Biserica Ortodoxa Române

„Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos este, mai întâi de toate, sărbătoarea iubirii smerite și darnice a lui Dumnezeu pentru lume, este sărbătoarea iubirii milostive a Fiului veșnic al lui

Dumnezeu, care S-a smerit pe Sine făcându-se Om muritor pentru a-l ridica pe om din păcat și moarte, dăruindu-i viață și slavă veșnică.

Lumina Pruncului Iisus născut în Betleem ne cheamă să arătăm mereu în jurul nostru prin cuvânt și faptă, semne de speranță, de pace și bucurie.

În contextul pandemiei de astăzi, omenirea confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea oamenilor. Și poporul român este îndoliat și întristat, deoarece mulți români au decedat,

iar alții au suferit în izolare până când s-au vindecat de această boală. Prin urmare este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească.

De asemenea, să-i pomenim în rugăciunile noastre și pe toți românii care se află printre străini, în jurul granițelor noastre, în diaspora română ca să păstrăm cu multă iubire frățească unitatea de credință și de neam.

Cu prilejul sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2021 și Botezului Domnului vă adresăm tuturor părintești binecuvântări,

doriri de sănătate și mântuire, pace și bucurie, fericire și mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună dimpreună cu salutarea tradițională La mulți ani!”

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *