Ministrul Educatie a facut anuntul. Schimbare uriasa pentru elevi!

Ministrul Educatie, Monica Anisie, a anuntat ca tezele nu se mai sustin in acest an scolar. Aceasta a declarat ca vor fi inlocuite cu evaluarea sumativa.

Elevii nu vor mai da anul acesta teze.

”In ceea ce priveste sustinerea tezelor, dupa consultarea pe care am avut-o cu toti factorii implicati, am luat decizia ca acestea sa nu se mai sustina anul acesta scolar”, a mentionat  ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Aceasta masura a anularii tezelor vine dupa ce ministerul Educatiei a hotarat ca si olimpiadele si concursurile scolare sa fie suspendate.

”Sa nu uitam ca tezele se sustin la doar doua sau trei discipline, in rest se realizeaza evaluarea sumativa. Deci, tezele nu se sustin, insa au fost inlocuite cu evaluarea sumativa”, a explicat ministrul Educatiei.

Cum se vor face pregatirile pentru Evaluare si Bac

Totodata, minstrul a mai spus ca va continua pregatirea elevilor pentru Evaluarea National si Bacalaureatul din 2021.

”Pentru elevii de clasa a VIII-a si a XII-a, incepand cu semestrul al doilea, pe langa aceste lectii pe care le vom face, vom avea masuri concrete. Vor fi teste de antrenament saptamanale, disponibile si acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educatiei, vom continua programul telescoala si vom continua si pregatirea fata in fata”, a mentionat Monica Anisie.

 

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.