Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat ca pensiile nu vor creste cu procentul de 40% in anul 2021

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat ca pensiile nu vor creste cu procentul de 40%. In anul 2021, pensiile romanilor vor creste. Totusi, majorarea va fi una foarte mica, iar recalcularea este aproape imposibila.

Raluca Turcan a anuntat ca pensiile vor creste in acest an cu rata inflatiei, adica 3%.
”Pensiile vor creste cu cel putin rata inflatiei, dar imi doresc ca aceasta masura sa fie completata de recalcularea pensiilor. Nu ne permite majorarea pensiei cu 40%.

In preajma momentelor electorale s-a vorbit foarte mult despre o iluzie si anume acea majorare de 40% care, de fapt, pe fond, tragand linie acum, arata in continuare ca multi politicieni au vandut iluzii desarte.

Asta pentru ca acea majorare de 40% este pe o lege publicata in anul 2019, dar gandita sa sa intre in vigoare la 1 septembrie 2021

pentru a pregati intregul sistem de pensii cu recalcularea a aproximativ 4,9 milioane de pensii. Pai, 4,9 milioane de pensii nu pot fi recalculate de azi pe maine”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Stiripesurse.

Ce se intampla cu recalcularea pensiilor

”Vom recalcula pensiile astfel incat sa aiba la baza principiul contributivitatii si o formula care sa asigure plata pensiilor pe termen lung: contributivitate, echitate si sustenabilitate, sunt cele trei principii pe care le vom respecta.

As vrea sa nu semanam panica si neincredere in oameni. La inceputul anului trecut erau calculate restante de aproximativ 20.000 de dosare restante. Avem 20 de dosare dificile si 70 de dosare in lucru. Exista capacitatea de efort puternic pentru a recalcula dosarele de pensie.

Daca suplimentam personalul, vom reusi sa finalizam procesul de recalculare a pensiilor”, a mai spus Raluca Turcan.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *