Ministrul Sănătății – anunț pentru toți părinții care nu doresc să-și trimită copiii la școală

Ministrul Sănătăţii afirmă că, dacă ar fi părinte, şi-ar trimite copilul la şcoală în această perioadă, ţinând însă cont de starea celorlalţi membri ai familiei şi de modul în care unitatea didactică respectă regulile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că, dacă ar fi părinte, şi-ar trimite copilul la şcoală în această perioadă, însă subliniază că ar ţine cont de starea celorlalţi membri ai familiei şi de modul în care în unitatea didactică sunt respectate regulile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Citeste si: Ministrul Educației, noi informații despre redeschiderea școlilor: „Ultimele date pe care le avem…”

Întrebat duminică, în emisiunea Insider Politic, difuzată la Prima TV, dacă şi-ar trimite copilul la şcoală în această perioadă, ministrul Sănătăţii a răspuns afirmativ.

Ce a declarat Ministrul Sănătății
„Răspunsul scurt este da. M-aş uita, sigur, şi cu cine locuieşte copilul şi m-aş uita ca la şcoală criteriile de distanţare şi toate celelalte măsuri să fie respectate”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Citeste si: Cazul focarului de la Şcoala 28: Motivul pentru care s-au infectat oamenii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat recent că apariţia noii tulpini, condierabil mai contagioase, a virusului SARS-CoV-2 “îndeamnă şi mai mult la prudenţă”, iar decizia cu privire la deschiderea şcolilor va fi luată în urma discuţiilor cu principalele instituţii din domeniul medical, “ştiut fiind că limita între dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat”.

Există în continuare un interes major pentru începerea şcolilor în format fizic în data de 8 februarie”, afirma Cîmpeanu săptămâna trecută.
O decizie cu privire la modul de desfăşurare a cursurilor va fi anunţată în 2 februarie.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *