MODUL BIZAR ÎN CARE NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU PETRECEAU REVELIONUL. CUM SE ÎMBRĂCAU CEI DOI SOȚI, DE ANUL NOU

În vremurile moderne, Revelionul înseamnă petrecere nebună, băutură, dansuri care mai de care mai interesante și tot felul de distracții, însă anul acesta, românii se vor limita la o petrecere mai retrânsă și mai cuminte, din cauza pandemiei de COVID-19.
Dacă noi așa ne distrăm, oare cum se distrau Nicolae și Elena Ceaușescu, de Anul Nou și, mai ales, ce ținute sofisticte purtau?
Potrivit informațiilor oferite de adevarul.ro, Nicolae și Elena Ceaușescu aveau un rol foarte important în ultima zi din an. Atunci când aceștia nu participau la petreceri fastuoase la restaurant, alegeau să stea în noaptea trecerii dintre ani cu alți oameni importanți.
Se strângeau cu toții în apartamente, în grupuri mici, iar singura distracție era legată de privitul la televizor. TVR difuza o ediție specială de Revelion, iar în noaptea de 31 spre 1 ianuarie, nu se lua niciodată curentul.
Nicolae Ceauşescu înregistra un mesaj de Anul Nou, care era difuzat, în fiecare an, la miezul nopţii. La momentul respectiv, cuplul prezidenţial se afla la petrecere împreună cu cei mai importanţi reprezentaţi ai nomenclaturii. La masă se serveau mâncărurile tradiţionale româneşti, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare, mai notează sursa citată.
Cum se îmbrăcau soții Ceaușescu, de Revelion
Elena Ceaușescu alegea deseori compleuri elegante formate din fustă și sacou, ambele elemente vestimentare asortate și își coafa lejer părul. La capitolul machiaj, Elena Ceaușescu nu prea acorda atenție, așa că rareori a fost văzută machiată soția fostului dictator comunist.
Pe de altă parte, nici Nicolae Ceaușescu nu se lăsa mai prejos. Fostul lider comunist purta în noaptea de Revelion costume elegante, dar și cravate cu tot felul de modele.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.