Motivele pentru care ar trebui să-ți speli părul cu bere. Rezultatele te vor lăsa mască

O poți consuma de plăcere ori o poți utiliza la gătit. Dar te-ai gândit vreodată că poți să o folosești și în ritualul de îngrijire al părului? Nu puțini sunt cei care spun că berea face minuni pentru podoaba capilară. Iată de ce să ții cont în spălarea părului cu bere!

Ingredientele de bază ale berii sunt malțul și hameiul. Acestea conțin proteine,care pot întări cuticulele părului. Cuticula este un strat de celule moarte care se află pe partea exterioară a firului de păr. În cazul în care cuticula este deteriorată,aceste celule se sparg și dau aspectul de păr uscat și neîngrijit.
1. Repară firele de păr deterioarate
Dacă aplici bere pe lungimea firelor de păr,proteinele care se găsesc în acest produs repară cuticulele. În esență,berea poate fi considerată un aliment-minune care face ca părul să arate bine,mai ales după ce este expus la uscarea cu foenul,îndreptarea cu placa și vopsirea.

2. Dă strălucire părului
Beneficiile beriinu se opresc aici:acest aliment dă strălucire părului. Odată ce proteinele din bere se prind de cuticulele părului,suprafața nou netezită va reflecta mai bine lumina. Acest lucru înseamnă că părul tau va deveni mai strălucitor. Alcoolul din bere adaugă,de asemenea strălucire,datorită vitaminei B și a zaharurilor naturale,cu toate că unii experți avertizează că alcoolul va usca părul,dacă îl folosești prea des.

3. Clătirea părului cu bere
Pentru a te clăti pe păr cu bere,amestecă la temperatura camerei bere (aproximativ un sfert de ceașcă) cu o cantitate egală de apă și adaugă două linguri de oțet de cidru de mere pentru a diminua mirosul berii. După utilizarea șamponului și a balsamului,clătește părulîn amestecul de mai sus,după care clătește din nou cu apă din abundență. Apelează la acest tratament de 2 ori pe lună.

4. Oferă volum părului
Berea poate fi folosită și ca balsam pentru păr. Pune o cană de bere într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează. Tratamentul este indicat în special persoanelor cu părul foarte subțire,pentru că oferă volum podoabei capilare,fără să încarce părul,așa cum se întâmplă în cazul produselor cosmetice.

5. Șampon natural
De asemenea,poți folosi berea pentru a te spăla pe cap. Pune o ceașcă de bere într-un vas. Lasă pe foc până când lichidul scade la jumătate și așteaptă să se răcească. Toarnă peste amestec o cană de șampon,agită și spală părul ca de obicei,

laur