Motivul real pentru care actorul Silviu Biriș a decis să devină preot Familia lui a avut un șoc

Actorul Silviu Biriş se dedică bisericii. Actorul a povestit cum au reacționat cei din familia lui, în special mama, dar și copiii lui, după ce i-a anunțat că a dat admiterea la Teologie. Acum, este absolvent al Universității Teologice «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală.

Actorul Silviu Biriş se dedică bisericii. Mulți apropiați au fost șocați să afle că acesta s-a dedicat bisericii și s-a înscris la facultatea de Teologie, inclusiv mama lui, care i-a închis telefonul, atunci când a aflat ce a făcut fiul ei.

Actorul Silviu Biriş se dedică bisericii

„Băiatul avea 12 ani, iar fata 8 ani, când drumurile mele spre Dumnezeu s-au îndesit. Au venit cu mine, au participat la slujbe, dar am cam exagerat. Și asta i-a îndepăratat atunci. Mă rog mereu să nu sufere copiii mei și să le fie bine. Și mai ales să fie înțelepți.

Un copil înțelept e cel care învață din greșelile celorlalți. Nădăjduiesc că în inima lor e Dumnezeu. Altfel, copiii mei sunt cuminți și altruiști. Eva, mai ales, e un foarte bun ascultător la suferințele semenilor ei. Băiatul e foarte atent, își urmărește scopul, dar e cumpătat.

El este și acum student și faptul că taică-său a fost student cred că i s-a părut cool. În plus, noua studenție m-a ajutat să-i înțeleg mai bine, chiar să-i motivez cu notele mele și au fost zile când am învățat efectiv cot la cot. A fost superb, asta ne-a creat amintiri frumoase împreună și ne-a apropiat și mai mult.

În schimb, mama, când a aflat că am intrat la Teologie, mi-a închis telefonul. A fost șocată, s-a speriat.

După 15 minute, m-a sunat și mi-a cerut iertare. Mi-a spus: . Doar că am mers până la capăt, iar acum a înțeles și mama rostul alegerilor mele„, a povestit Silviu Biriș pentru revista Taifasuri.

Silviu Biriş a îmbrăcat hainele preoțești și a predicat pentru prima oară colegilor de an și credincioșilor care se aflau în Biserica Sf. Ecaterina, cu ocazia hramului acesteia, paraclisul studenților teologi ortodocși din București.

”Să ne gândim, atunci când suntem ispitiți să ne pierdem din prețiosul timp pe care tot Dumnezeu ni l-a îngăduit pentru desăvârșirea noastră pedagogică în anii de studiu teologic,… [că] Sfânta Ecaterina nu și-a pierdut timpul nici măcar o clipă. L-a dat cu totul lui Hristos”, a spus Silviu Biriș.

laur