N-ai fi crezut! Ce a apărut pe sârma de rufe a unui român, cu trei zile înainte de Crăciun

Să vezi și să nu crezi! O familie și-a pus ”la uscat” pe frânghia balcolului mai multe șiraguri de cârnați, pesemne că sărbătorile ”se instalează” în casele oamenilor.

Să întinzi rufele pe sârmă sau așternuturile nu este ceva ”anormal”, însă atunci când vezi agățați cârnați, cu siguranță te ia pofta! Așa este și cazul unui român care și-a agățat pe frânghia de rufe de la balcon mai multe șiraguri cu cârnați. Și cum imaginea deja s-a viralizat pe internet, și comentariile sunt delicioase! Chiar unul dintre internauți a ”observat” că alimentul nelipsit din casele românilor în preajma sărbătorilor de iarnă are ”prioritate„ în fața… chiloților!

Evident, internauții au ”chicotit” când au văzut cârnații atârnați pe frânghia de rufe și au și comentat: ”Mașină de spălat universală”, ”Practic în chiloți stau toți cârnații”, ”Cârnații au primit doar clătire”, ”Observ un pattern aici, cred că, cârnații au prioritate față de chiloți, face sens, nu?”, ”Secretul aromei”, ”Cârnați lejeri”, ”Jucăriile sexuale ale românilor. Caltaboș and chill”, ”Cârnați cu chiloții pe balcon”, ”Ți se face poftă”.

De ce se agață cârnații la uscat?
Totuși, agățatul cârnaților nu este o noutate, căci face parte din tradiție. Atârnatul caltaboșului, de exemplu, este un pas foarte important, căci acesta trebuie să stea timp de 24 de ore în acest mod, după ce este opărit. O gospodină a povestit întregul proces,

Una dintre regulile cele mai importante este opărirea caltaboşului. După ce este introdus în maţ, se scufundă în apă clocotită, se scoate apoi rapid, se înţeapă din loc în loc ca să nu aibă aer, iar apoi se pune în apă rece. Caltaboşul se agaţă apoi la uscat şi se lasă 24 de ore. Există şi reţete de caltaboş în care se pune şi orez. Eu mă feresc de aceste lucru, deoarece riscă să se acrească dacă nu este consumat repede. Dacă intenţionaţi să ţineţi caltaboşul, chiar şi la congelator, mai mult de o lună, este bine să evitaţi orezul“, spune Marioara, gospodină.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *