NEWS ALERT! Se închid granițele pentru cinci săptămâni! Unde s-a decis..

Olanda va intra în carantină pentru cinci săptămâni. Măsura luată de autorități este cea mai dură de la debutul pandemiei.

Premierul Olandei a declarat că se impune o astfel de măsură din cauza numărului mare de infectări.

Premierul Mark Rutte a transmis că este imperios necesar ca Olanda să-și închidă granițele timp de cinci săptămâni.

Măsura va intrat în vigoare zilele următoare, în ciuda nemulțumirii oamenilor. Această decizie este una fără precedent și este cea mai drastică măsură impusă de la debutul pandemiei.

„Olanda se va închide timp de cinci săptămâni”, este declarația exactă a lui Mark Rutte, într-o intervenţie televizată transmisă de la sediul Guvernului din Haga, scrie Agerpres

Redeschiderea granițelor ar putea avea loc, cel mai probabil, în data de 19 ianuarie a anului viitor.

Mark Rutte: „Nu avem de-a face cu o simplă gripă”

Declarația premierului Mark Ruttte a stârnit numeroase controverse. Oamenii s-au adunat în timpul discursului

premierului, dar nu au primit deloc bine această veste și și-au manifestat mulțumirea așa cum au știut mai bine, prin hiuiduieli și alte cuvinte jignitoare.

Nu avem de-a face cu o simplă gripă, aşa cum cred oamenii din spatele nostru”, a comentat prim-ministrul olandez situaţia, adresându-se protestatarilor.

Alte măsuri pe care olandezii vor trebui să le respecte

Autoritățile susțin că a fost necesară adoptarea unei astfel de decizii, din cauza numărului mare de infectări. În ultima perioadă, numărul cazurilor noi a crescut considerent, iar totalul deceselor a ajuns la 10.000.

Autoritățile le recomandă oamenilor să rămână acasă în următoarea perioadă, și să primească maximum două persoane pe zi în vizită.

Premierul olandez le-a cerut tuturor să-și reducă ieşirile și să nu călătorească în străinătate. Magazinele neesențiale, cu excepția supermarketurilor, a magazinelor alimentare și a farmaciilor,

vor fi închise începând de astăzi. De miercuri, școlile se vor închide și ele. Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport,

precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a adăugat Mark Rutte.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *