Noi explozii în Ucraina, inclusiv în capitala Kiev. Sirenele antiaeriene răsună în toată țara

Sirenele au răsunat, miercuri, pe întreg teritoriul Ucrainei, iar oficiali din cel puţin două regiuni au declarat că apărarea aeriană locală a fost pusă în funcţiune pentru a anihila rachetele ruseşti.

Agenţia de presă Interfax Ucraina a anunţat că au fost înregistrate explozii în mai multe regiuni din sudul şi sud-estul ţării, citând canale locale din aplicaţia de mesagerie Telegram.

Illia Ponomarenko, de la „The Kyiv Independent”, a scris că o rachetă rusească a fost auzită deasupra oraşului Bucha, în regiunea Kiev.

De asemenea, o serie de explozii au avut loc și în capital Kiev.

Primarul Vitali Klitciko a confirmat că rușii au atacat infrastructura critică a orașului. Acesta a precizat că exploziile au fost urmate de întreruperi ale energiei electrice.

Anton Geraşcenko, consilier la Ministerul ucrainean de Interne, a distribuit o înregistrare video în care se vede cum o rachetă rusească zboară deasupra regiunii Harkov

Explozii au fost auzite şi în regiunile Mikolaiv şi Dnipropetrovsk, iar apărarea antiaeriană pare să fi eliminat o parte dintre ele, scrie publicația britanică The Guardian, citată de News.ro.

În ultimele săptămâni, forţele ruse au vizat din ce în ce mai mult infrastructura critică ucraineană, în cel mai amplu val de atacuri. Săptămâna trecut, invadatorii au lansat peste 100 de rachete

laur