Noi măsuri pentru românii care merg în vacanță la munte, de sărbători! Vor funcționa sau nu telecabinele?

Din cauza numărului crescut de cazuri de infectare cu COVID-19, autoritățile au luat noi măsuri cu privire la Crăciun și Revelion, dar mai ales, restricții pentru românii care merg în vacanță la munte, de sărbători! Vor funcționa sau nu telecabinele? Anunțul făcut de Raed Arafat!

Noi măsuri pentru românii care merg în vacanță la munte, de sărbători!
Vor funcționa sau nu telecabinele?
Anunțul făcut de Raed Arafat!
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, iar Raed Arafat a anunțat astăzi noi măsuri cu privire la sărbătorile de iarnă. În plus, șeful DSU nu a uitat nici de românii care vor merge în vacanță, la munte! Secretarul de stat a ținut să precizeze și modul în care se vor desfășura plimbările cu telecabinele!

Noi măsuri pentru românii care merg în vacanță la munte, de sărbători! Vor putea circula cu telecabinele?

Dacă în mod normal o telecabină avea capacitatea de 20 de persoane, acum, vor putea fi transportate doar zece persoane! Desigur că masca de protecție va fi nelipsită de pe chipul românilor în tot acest timp!

O măsură în plus vizează organizarea transportului operatorilor de cablu pe pârtiile de schi, care va fi reglementată prin ordin comun al ministerlor implicate. Se va stabili cum să se desfășoare transportul pe cablu, probabil dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, doar 10 vor putea fi transportate.”, a declarat șeful DSU.

Ce alte restricții a mai anunțat Raed Arafat

”De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va urma.
Rămâne totul limitat: petrecerile cu sute de oameni, e clar că nu vor avea loc.
În rest toate măsurile care au fost și până în prezent rămân în vigoare, mai puțin decizia care viza închiderea piețelor. S-a stabilit deja că piețele vor rămâne deschise.”
De asemenea, Arafat a ținut să tragă un semnal de alarmă și a declarat că situația nu este deloc sub control în țara noastră în momentul de față, mai ales că în ultimele două zile, în București, numărul cazurilor a ajuns la 1.700. Secretarul de stat îi îndeamnă pe români să respecte în cotinuare cu sființenie măsurile impuse de către autorități în contextul pandemiei: să păstreze distanța socială, să poarte corect masca de protecție atât în zonele închise, cât și în cele deschise, dar mai ales, să păstreze igiena.

”Gândiți-vă că situația nu este încă sub control și nu suntem într-o scădere consistentă a ratei de infecție. În București, numai în ultimele două zile am avut un număr de 1700 de cazuri, asta înseamnă o presiune enormă pe sistemul sanitar. Se impune a fiecare dintre noi să respecte măsurile recomandate, portul măștii peste tot în spații deschise, distanțarea fizică, măsurile de igienă (…)”, a continuat șeful DSU.

Cât despre sărbători, Arafat insistă ca românii să nu se deplaseze la locuințele rudelor sau a altor membrii din familie. Pentru a nu pune în pericol sănătatea nimănui, șeful DSU îi roagă pe cetățeni să se gândească la binele tuturor și să-și petreacă sărbătorile de iarnă în liniște, acasă.

”De sărbători vă rog să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră, la familia dumneavoastră! Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți de sărbători”, a mai spus Arafat.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *