Nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment”

Arafat a vorbit despre rezultatele măsurilor luate în Bucureşti. Medicul a transmis că nu mai avem această creştere exponenţială a numărului de cazuri de infectări, dar nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică seară, referitor la rezultatele măsurilor luate în Bucureşti, că nu mai este acea creştere exponenţială a numărului de infectări cu SARS-COV-2, dar nici nu se poate vorbi despre o descreştere. “Nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment, dar în acelaşi timp nu putem spune că este creşterea în modul în care a crescut acum două săptămâni, trei săptămâni”, a spus el.

Raed Arafat, detalii de ultim moment despre carantinare
Arafat a fost întrebat, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, cum evaluează rezultatele măsurilor impuse în Capitală.

“La acest moment putem să spunem că nu mai avem această creştere exponenţială care a fost, deci suntem undeva la un platou, nu pot să vorbesc de descreştere, dar suntem undeva la un platou, cu unele creştere, scăderi, deci nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment, dar în acelaşi timp nu putem spune că este creşterea în modul în care a crescut acum două săptămâni, trei săptămâni”, a afirmat Arafat.

El a precizat că măsurile luate au început să aibă efect, dar durează 30 de zile să se vadă dacă ele au efectul scontat.

La raportarea pentru 24 de ore anunţată duminică, în Bucureşti erau înregistrate 1.222 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, incidenţa fiind de 6,13 la mie.

Mai multe localităţi din jurul Capitalei sunt în carantină.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *