O celebră artistă a anunțat că este bolnavă. Medicii i-au pus un diagnostic crunt

În ultima vreme, tot mai multe persoane publice au probleme grave de sănătate, iar unele dintre ele aleg să vorbească deschis despre asta, în ideea în care sunt și alții care suferă la fel, și să știe că nu sunt singuri. Sia a anunțat recent că a fost diagnosticată cu o maladie neurologică rară.

Cum se simte Sia după ce a primit un diagnostic crunt

Artista se luptă cu dureri crunte, dar este optimistă și spune că acestea fac parte din viață și că trebuie să le confrunte. Sia este una dintre cele mai apreciate artiste din lume, cu un public extrem de mare, care și-a clădit succesul exclusiv pe talentul ei nemărginit.

Deși este o persoană foarte discretă, anxioasă care își acoperă fața ori de câte ori urcă pe scenă, Sia a ținut să împărtășească fanilor durerea ei. Celebra artistă a fost diagnosticată cu o boală neurologică rară, mai exact sindromul Ehlers Danlos.

Vedeta în vârstă de 45 de ani le-a făcut o mărturisire fanilor și totodată i-a încurajat pe cei care au primit același diagnostic, să fie puternici pentru că nu sunt singuri.

Ce este sindromul Ehlers-Danlos de care suferă Sia

Sindromul Ehlers-Danlos este o boală genetică rară, legată de o anomalie a ţesutului conjunctiv care afectează atât femeile cât și bărbații din întreaga lume. Tulburarea consta într-un defect de sinteză al colagenului. Țesutul conjunctiv este prezent peste tot în organism, iar simptomele acestei tulburări variază foarte mult.

Se poate manifesta printr-o piele hiperextensibila, fragilitate cutanata, dar și rupturi la nivelul organelor interne și a vaselor.

Conform specialiștilor, există șase tipuri de EDS, mai mult sau mai puțin vizibile. Simptomele sunt diverse: hipermobilitatea articulațiilor, hiperextensibilitatea pielii, piele subțire transparentă. Diagnosticarea unei posibile tulburări EDS se face printr-o biopsie a pielii, care constă în prelevarea unei probe de piele prin anestezie locală

laur