O doctorita a facut paralizie faciala dupa ce a fost vaccinata cu a doua doza de vaccin anti-Covid

O femeie, medic ORL-ist, a facut paralizie faciala dupa ce a fost vaccinata cu a doua doza de ser anti-Covid, de la Pfizer. Din fericire, medicul din Valcea, a avut doar reactie temporara. Aceasta este prima reactie adversa grava aparuta dupa administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech.

Reactie adversa severa la un medic ORL din Valcea

Este prima reactie adversa grava inregistrata dupa vaccinarea a peste 152.000 de persoane in Romania, cu ambele doze. Peste 468.000 de persoane au fost vaccinate cu o doza.

Doctorita, in varsta de 32 de ani, din Valcea, este acum in stare buna, potrivit stirileprotv.ro.

Anuntul Ministerului Sanatatii

Ministerul Sanatatii a fost informat de catre reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile despre inregistrarea unei reactii adverse rare, paralizie temporara faciala, dupa administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer”, scrie in comunicatul transmis de ministerul Sanatatii.

„Reactia adversa avuta, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rara, care se manifesta si la alte tipuri de vaccinuri”, mai arata Ministerul Sanatatii.

CARE SUNT REACTIILE ADVERSE, potrivit prospectului:

La fel ca toate vaccinurile, vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 poate provoca reactii adverse, desi nu toata lumea le experimenteaza. Cele mai multe reactii adverse sunt usoare sau moderate si dispar in cateva zile de la aparitie. Daca reactiile adverse, cum ar fi durerea si / sau febra, sunt suparatoare, pot fi tratate cu medicamente pentru durere si febra, cum ar fi paracetamolul

Efectele secundare pot aparea cu urmatoarele frecvente:

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane

• durere la locul injectarii

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *