O infirmieră acuzată că a ucis opt bebeluși a …

O infirmieră care a ucis opt nou-născuți a fost eliberată din închisoare. Femeia din Marea Britanie a scăpat de pedeapsă.


Infirmiera din Marea Britanie, care a șocat o lume întreagă, a ieșit din închisoare. Femeia este acuzată că ar fi ucis mai mulți bebeluși. În dosarul femeii ea este acuzată de opt omoruri și alte zece tentative de omor. Asistenta medicală, în vârstă de 30 de ani, a fost eliberată din închisoare în 2019.

Lucy Letby a ucis opt nou-născuți. Infirmiera a lucrat ca asistent medical în cadrul spitalul din Chester, în vestul Angliei. Femeia trebuia să îngrijească și să iubească copiii, conform cerințelor din fișa postului. Lucy, însă, a ales să-i ucidă cu sânge rece. Femeia este acum acuzată de mai multe crime și tentative de omor.

Infirmiera ucigașă a fost arestată pentru opt crime şi de zece tentative de ucidere a unor nou-născuţi, potrivit declarației oficiale a poliţiei locală, printr-un comunicat citat de AFP.

„Parchetul a autorizat poliţia din Cheshire să o pună sub acuzaţie pentru crimă pe o angajată din sistemul medical, în cadrul unei anchete în curs de desfăşurare asupra unui număr de decese în rândul nou-născuţilor de la secţia de neonatologie a spitalului din Chester”, se precizează în comunicat.

Femeia, în vârstă de 30 de ani urmează să fie judecată de tribunalului din Warrington, o localitate situată la aproximativ 30 de kilometri de Chester.

Ucigașa a opt bebeluși a ieși din pușcărie anul trecut

Lucy Letby ar fi comis crimele odioase „în perioada iunie 2015 – iunie 2016″, a informat poliţia locală.

Femeia a petrecut un an după gratii,pentru faptele sale (în 2018 şi 2019). Instanța a revenit însă asupra dosarului său, astfel că ea a fost „arestată din nou marţi, pe 10 noiembrie, şi de atunci pusă sub acuzare”.

Într-un interviu din 2013 cu Chester și District Standard, asistenta a spus că îngrijește copiii care necesită diferite niveluri de sprijin.

Ea a lucrat la unitate ca studentă, dorindu-și postul de asistentă medicală, timp de trei ani, în care s-a pregătit intens. A primit calificarea de asistentă medicală pentru copii de la Universitatea din Chester, în anul 2011

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *