O mare actriță de la noi, internată în spital în stare gravă

Actrița Valeria Gagealov este în stare gravă la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19. Artista se află internată la Spitalul Elias, iar medicii sunt rezervați cu privire la șansele sale de recuperare.

Actrița Valeria Gagealov este o mare personalitate a Teatrului Național. Aceasta se află în stare gravă, după ce s-a infectat cu COVID-19, arată Antena 3. Starea de sănătate a actriței Valeria Gagealov nu este una tocmai stabilă.

Valeria Gagealov are vârsta de 90 de ani și a fost prezentatoarea galei festivalului Cerbul de Aur de la Braşov în 1969, împreună cu Andrei Magheru. Cei doi s-au căsătorit ulterior. A activat la Teatrul Național între anii 1954 și 2004. Actrița a fost distinsă cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

Cine este actrița Valeria Gagealov

Valeria Gagealov, născută în 1931, la Galați, a urmat cursurile I.A.T.C. între anii 1950-1954.

A activat pe scena Teatrului Național din București și este memorabilă pentru rolurile din ‘Oameni și șoareci’ de John Steinbeck, care s-a jucat timp de 13 ani și Sonia din piesa ‘Camera de alături’ de Paul Everac, rol pentru care a primit Premiul de creație în 1983.

A jucat și în filme: ‘Moara cu noroc’, ‘Serata’, ‘Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu’, ‘Singurătatea florilor’. Începând cu anul 2001 este societară de onoare a Teatrului Național din București.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.