O româncă cere statului DESPĂGUBIRI de 5.000 de euro după testul COVID: “Pentru durere și suferință”

O româncă stabilită în Austria cere 5.000 de euro despăgubiri pentru suferința pe o îndură în urma unei proceduri de testare a infectării cu coronavirus, care i-a provocat răni la nas și epistaxis (sângerare nazală) frecvent.

Pe 12 decembrie 2020, Andreea C, o româncă în vârstă de 30 de ani, a decis să facă un test Covid-19 la o locație de testare rapidă, lângă un teren de sport din districtul Krems, scrie publicația heute.at.
Procedura de tamponare nazaIă i-a provocat durere. Ea a plecat acasă cu ușoare dureri, sperând ca simptomele să se amelioreze, dar nu s-a întâmplat așa. Ea a continuat să aibă sângerări nazale, iar nasul îi era ușor umflat.
Pe 18 decembrie 2020, românca a mers pentru prima dată la spitalul regional Krems. Consultul medicilor a constatat că suferă o ”leziune mucoasă în urma testului Covid, dreapta endonasală”.
În ciuda tratamentului administrat de medici, ambulatoriu, problemele sale nu s-au terminat.
Femeia a apelat la un avocat pentru a cere despăgubiri

În ajunul Crăciunului, tânăra de 30 de ani a mers din nou la spitalul regional din Krems.
”De data aceasta i s-au administrat antibiotice. A trebuit să ia comprimatele timp de aproximativ o săptămână”, a spus o cunoștință a pacientei.
La sfatul unor prieteni, ea apelat la sfatului unui avocat și a hotărât să ceară autorităților despăgubiri.
”Vom cere 5.000 de euro despăgubiri pentru durere și suferință plus orice costuri ulterioare ale procesului”, a spus avocata ce reprezintă pe româncă, Astrid Wagner, care consideră că autoritățile landului Austria Inferioară sunt responsabile de suferința clientei sale.
De altfel, mai scrie presa austriacă, Andreea C. are în continuare dureri și trebuie să meargă la spitalul regional Krems pentru a treia oară pe 4 ianuarie 2021. ”Pur și simplu situația ei nu se îmbunătățește”, a mai declarat presei o prietenă a româncei

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.